Lizbon'u fethettik

Fenerbahçe'nin Benfica ile Lizbon'da yaptığı rövanş maçı için kente akın eden Sarı-Lacivertli taraftarlar, kenti panayır alanına çevirirken tezahüratlarla inletti

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 03 Mayıs 2013 Güncelleme 03 Mayıs 2013, 02:20
Lizbon’u fethettik

İÇİNDEKİLER

Fenerbahçe'nin Avrupa Ligi Yarı Final rövanşında Portekiz'in Benfica takımı ile Lizbon'da yaptığı karşılaşmaya Sarı- Lacivertli taraftarların coşkusu damga vurdu. Karşılaşmanın başlamasına saatler kala şehrin en hareketli bölgelerinden biri olan Bairro Alto'da toplanan taraftarlar Restauradores Meydanı, Rossio Meydanı ve şehir merkezi Baxia başta olmak üzere kenti Sarı-Lacivertli renklere boyarken, "Fenerbahçe" tezahüratlarıyla da sokakları inlettiler. Türkiye'nin yanı sıra Amerika Birleşik Devletleri, İrlanda ve Avrupa'nın çeşitli ülkelerinden Portekiz Lizbon'a akın eden Sarı- Lacivertli taraftarlar, hep bir ağızdan söyledikleri Fenerbahçe marşlarıyla Portekizliler'i bile kendilerine hayran bırakarak bu tarihi günün en keyifli ve akıllarda kalacak enstantanelerini sahanın dışında verdiler.

DÖRT BİNDEN FAZLA TARAFTAR VARDI...

Fenerbahçe taraftarlarının karşılaşmaya gösteridiği ilgi de görülmeye değerdi. Sarı-Lacivertli taraftarlar için 4 bin bilet ayrılsa da Da Luz Stadı'nda 4 binin üstünde taraftar olduğu gözlendi. Taraftarların farklı tribünlere bölünerek stadın dört bir yanını karşılıklı olarak "Sarı-Lacivert" diye inletmeleri de dikkatlerden kaçmadı. Fenerbahçe taraftarı 90 dakika boyunca susmadı.

SPORTING TARAFTARLARI DA DESTEKLEDİ...
Fenerbahçe'yi Lizbon'da destekleyenler arasında Benfica'nın ezeli rakibi Sporting Lizbon taraftarları da vardı. Bu arada Lizbon'da Galatasaray ve Trabzonspor forması giyen iki taraftarla Fenerbahçe taraftarları arasında kısa süreli bir gerginlik yaşandı. 2 taraf arasındaki atışma polisin müdahalesiyle önlendi. Statta uçurulan Benfica'nın simgesi olan Kartal, taraftarları coşturdu.

PANKARTLA STADA GİRİS İZNİ YOK...

F.Bahçe'nin Benfica ile yaptığı rövanşta ilginç bir olay yaşandı. Yönetimle arası bozuk olan 'Genç F.Bahçeliler' taraftar grubu, üzerinde GFB logolu pankartlarla stada girmek istedi.

ZOR DA OLSA İÇERİ GİRDİLER
F.Bahçe yönetimi, "Logoları silerseniz girersiniz" diyerek stada girişi engelledi. Grup, engellemelere rağmen Luz Stadı'na girmeyi başardı.

TWİTTER NOTLAR
@atakanaydinn Teşekkürler Fenerbahçe, adam gibi adam koca yürekli Gökhan Gönül geçmiş
@selcuksuthan Attığın goller, yaşattığın heyecan, değerini tekrar gösterdiğin kardeşliğin yeter. Teşekkürlerrrr
@action__man Adam gibi top oynadınız, çirkeflik yapmadınız, hepiniz adamsınız.
@fettahcan Yarı final heyecanı yaşattığın için teşekkürler Fenerbahçe...
ayazkural Teşekkürler Fenerbahçem. Gönüllerin şampiyonu
cavusonur Lizbon'da göğsümüzü kabarttın. Seninle gurur duyuyoruz.