Lizbon kuşatması

Türkiye'den 3 bin 500 Fenerli taraftar Lizbon'a gitti. Avrupa'dan gelecek gurbetçilerle birlikte Benfica maçını 10 bin Türk'ün Luz Stadı'ndan izlemesi bekleniyor. Sporting Lizbon taraftarları aldıkları biletleri Fenerliler'e satıyor!

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 02 Mayıs 2013 Güncelleme 02 Mayıs 2013, 02:06
Lizbon kuşatması

İÇİNDEKİLER

UEFA Avrupa Ligi yarı final rövanş maçında bu gece Benfica'ya konuk olarak tarihinin belki de en önemli maçına çıkacak olan Fenerbahçe, Lizbon'da yalnız değil. Başta İstanbul olmak üzere Türkiye'nin çeşitli şehirlerinden Portekiz'in başkenti Lizbon'a giden 3 bin 500'ye yakın Türk, Lizbon sokaklarını Fenerbahçe karnavalına çevirdi. Gün boyunca Lizbon sokaklarında dolaşan ve Sarı-Lacivertli ekip lehine tezahürat yapan Fenerbahçeli taraftarlar ilgi odağı oldu. Bu gece Luz Stadı'nda oynanacak maçta Avrupa'nın çeşitli ülkelerinden gelecek gurbetçilerle birlikte 10 bin Türk futbolseverin bu tarihi karşılaşmayı takip etmesi bekleniyor.

BİLET BULMAK İÇİN ADETA SEFERBERLİK VAR
Gurbetçi vatandaşlarımızın büyük bir çoğunluğunun maç biletini Benfica'nın ezeli rakibi olan Sporting Lizbon taraftarlarından alacağı ifade ediliyor. Karaborsa yoluyla bilet satın alacak Fenerbahçe taraftarlarının da bulunduğu ancak Sporting Lizbon taraftarının Fenerliler'e biletleri normal fiyattan sattıkları da gelen haberler arasında. Sportingli'ler Fener'in turu geçmesini istiyor!

SPORTING LİZBON TARAFTARI FENERBAHÇELİ GİBİ!
Hatta Sporting Lizbon'lu taraftarlar bu tavırlarını net bir şekilde ortaya koyuyorlar ve Sarı-Lacvertli taraftarlara çok yakınlık gösteriyorlar. Bu arada Fenerbahçe taraftarlarını taşıyan THY uçaklarından birinin kaptan pilotu, "Umarım Amsterdam için de bilit rezervasyonunuzu yaptırmışsınızdır. Çünkü Fenerbahçemiz finale kalacak" anonsu büyük alkış aldı.

LİZBON'UN RENGİ SARI LACİVERT
Üzerlerinde forma ellerinde de bayraklarıyla Lizbon sokoklarında dolaşan Fenerliler, kenti adeta sarı laciverte boyadı.

VOLKAN DEMiR