Organize değil bu bir kaza

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, dün düzenlediği basın toplantısında, yönetici Tamer Kıran'ın istifasından tüzük değişikliğine, Levent Erdoğan'ın açıklamalarından kulübün geleceğine dair pek çok konuda görüşlerini sıraladı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 01 Mayıs 2013 Güncelleme 01 Mayıs 2013, 01:39
Organize değil bu bir kaza

İÇİNDEKİLER

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, dün düzenlediği basın toplantısında Orduspor maçında yaşanan olaylardan yönetici Tamer Kıran'ın istifasına, Levent Erdoğan'ın demeçlerinden tüzük değişikliğine kadar önemli açıklamalarda bulundu. Orduspor maçında yaşanan coplama olayından sonra yönetimdeki görevini bırakan Tamer Kıran için konuşan Orman, "Tamer, Beşiktaş için gecesini gündüzüne katıp çalıştı. İstifasını ben istemedim, kendisi Beşiktaşlılık duruşuyla bu kararı verdi. Ordu maçındaki olayları tasvip etmiyoruz. Ancak, organize değil bir kazadır" dedi. Orman, "Olayların üstünü kapatmadan üzerine gideceğiz, zaten olay yargıda" dedi.

TÜZÜK ÜZERİNDEN İÇ HESAPLAŞMA OLAMAZ!
Orman, pazar günü yapılacak ve tüzüğün de değişeceği genel kurul öncesi, "Açıkçası biz iktidarız. Bizim için en iyi tüzük gündemde olandır. Bütün yetkilerimizi kısıtlamamızın, bundan sonra da böyle olacak olmasını sağlamamızın tek amacı Beşiktaş'ın menfaatleridir. Borçlar kapanıp her şey yoluna girinçe iç hesaplaşmaların tüzük üzerinden yapılması yanlış" dedi.

YÜREĞİ OLAN GENEL KURULU İKNA ETSİN...
Yönetim kurulunun yetkilerinin kısıtlanıp, genel kurulun mutlak hakimiyetine dönülen bir yapıda, iktidar mücadelesi haline getirilmesini esefle kınadığını belirten Orman, "Böyle hesapları olanlar 1 sene önce neredeydi. Yürekleri Beşiktaş için çarpanlar dün neredeydi. Konuşmak mı istiyorlar. Yüreği olanlar kapılar arkasında değil, genel kurulda konuşsun, onları ikna etsin" dedi.

BÜTÜN VERGİLERE ŞAHSİ KEFALET VERDİM!
Başkan Orman, "Seçimle ilgili hesabı olan varsa genel kurulda aday olabilir. Başkanlığın iki dönemle sınırlanmasını istedim. 2016'ya kadar da geçiş süreci olsun dedik, 'Kendilerini kurtarıyorlar' dediler. 31 Mart'ta takımın UEFA lisansı alması için kulübün bütün vergilerine şahsi kefalet verdim. Kendini kurtarmak isteyen biri bunu yapar mı" diye konuştu.

BAŞKANLIK SULTASI ARTIK SONA ERECEK
Orman, yeni tüzükle beraber, Beşiktaş'ı kurumsal bir yapıya kavuşturacaklarını belirterek, "Başkanlık yapacaklar kendi dönemleri içerisinde yetkisini kullanacak. Bütçe ve mali disiplin sağlanacak. Bütün organlarımız görevini yapacaktır" dedi.

ŞİKE SÜRECİ EN ÇOK BİZİ ETKİLEDİ...
Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, geçen sene yaşanan futbolda şike sürecinden en çok Beşiktaş'ın etkilendiğini belirterek, "Şike süreci maddi olarak en çok Beşiktaş'a zarar vermiştir. Forma ve ürün satışımız bu sene 30 milyon ciro yaptı. Geçen sene 11 milyondu. Rakiplerimizle gelir olarak eşitlenmemiz lazım" dedi.

ESKİŞEHİR MAÇI İÇİN ERTELEME TALEBİ!
Beşiktaş yönetimi, Süper Lig'de pazar günü Eskişehirspor'la deplasmanda yapılacak maçın gününü ve saatini değiştirmek içini federasyona başvurdu. Yönetim, gerekçe olarak aynı gün düzenlenecek tüzük tadil kongresini gösterdi.

PROJEDE HİÇ BİR SIKINTIMIZ YOK
Başkan Fikret Orman, İnönü Stadı'nın planlarına itiraz edildiği yönündeki söylentilerin gerçeği yansıtmadığını belirterek, "Planlarımız askıya çıktı ve itiraz olmadan indi. En kısa süre içerisinde yenileme çalışmalarına başlayacağız" ifadelerini kullandı...

BÖLÜNMENİN DEĞİL BİRLİĞİN ZAMANIDIR
Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, camiaya da seslenerek, "Gün bölünmenin değil, birlik-beraberlik halinde hareket etmenin vaktidir. Camiam beni anlar" dedi.