Altın portakal

Avrupa defterini kapattıktan sonra lige kilitlenen lider Galatasaray, Wesley Sneijder'in 52'deki golüyle güldü. Cimbom bitime 5 hafta kala maç fazlasıyla Fenerbahçe ile farkı 7 puana çıkardı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 14 Nisan 2013 Güncelleme 14 Nisan 2013, 01:27
Altın portakal

İÇİNDEKİLER

Cimbom tam yol ileri... Avrupa defterini kapattıktan sonra şampiyonluğa kilitlenen lider Galatasaray, zorlu Karabükspor deplasmanında 1-0 kazandı. Üst üste 4. galibiyetini alan Sarı-Kırmızılılar bitime 5 hafta kala Fenerbahçe'nin önünde büyük avantajını sürdürdü... Hafta içinde Real Madrid karşısında çok tempolu bir 90 dakika çıkaran Galatasaray, Karabük'te oyuna kontrollü başladı. 21. dakikada ani gelişen atakta Sneijder'in uzaktan şutu az farkla auta çıktı. 26. dakikada Lua Lua'nın ara pasında hareketlenen Gökhan Ünal'dan önce ceza alanını terk eden Muslera mutlak bir golü önledi. 41. dakikada Drogba'nın pasıyla sağ çaprazda topla buluşan Burak, kaleci Bora ile karşı karşıya kaldı. Yıldız futbocunun şutu, Bora'nın müdahalesiyle oyun alanına döndü. Böylece maçın ilk devresi golsüz eşitlikle sona erdi.

DROGBA SERVİSİ YAPTI, SNEIJDER KLAS VURDU
G.Saray ikinci yarıya daha agresif başladı... 51. dakikada Burak'ın sol çaprazdan şutu auta çıktı. 1 dakika sonra Sarı-Kırmızılılar aradığı golü buldu. Drogba ile duvar pasına giren Sneijder, rakibinden topu çok şık kurtarıp aynı güzellikte vurdu: 0-1. 71. dakikada Burak yakın mesafeden vurdu, Bora çıkardı. Topu takip eden Sneijder de sonuç alamadı. Kalan dakikalarda skoru koruyan Cimbom 3 puanı aldı.

►CİMBOM KARABÜK'TE BÖYLE KAZANDI

ATTIĞIM GOLÜN HİÇ ÖNEMİ YOK
Cimbom'u Karabük deplasmanında galibiyete taşıyan Sneijder attığı golün önemli olmadığını söyledi. Hollandalı yıldız, "Önemli olan takımın 3 puanı alması" diye konuştu.

BU SEZON KALE 9 . KEZ KAPALI
Galatasaray finişe kısa bir süre kala vidaları sıktı. Kardemir Karabük deplasmanında çok iyi bir savunma yapan Sarı-Kırmızılı takım bu sezon ligde 9. kez kalesini gole kapatmayı başardı. Karabükspor karşılaşmasında Gökhan-Semih ikilisi mükemmel bir performans gösterdi.

N.ŞEYHOĞLU STADI'NIN ŞİFRELERİ
1- Real Madrid maçının ardından Galatasaraylı futbolcular özellikle ilk 25 dakikada konsantre olmakta zorluk çektiler.
2- Cimbom uzun bir aradan sonra bu kadar kontrollü oynadı. Hiç açık vermedi.
3- Çok kötü bir gününde olan Burak Yılmaz sezonun en etkisiz futbollarından birisini sergiledi. Son vuruşlarda başarısızdı.
4- Drogba belki gol atamadı ama yine müthiş mücadele etti. Sneijder'in golünde de asistin sahibi Fildişili futbolcuydu.
5- Karabük sahaya hücum gücü yüksek isimle çıktı. Ama büyük kısırlık yaşadılar.
6- Yavaş yavaş kalitesini ortaya koymaya başlayan Wesley Sneijder çok şık bir gol attı. Mücadelesi de üst düzeydeydi.