İstanbul bambaşka!

Olimpiyat Komitesi Başkan Yardımcısı Reedie'nin mükemmel bir izlenim edindiği öğrenildi. Reedie, Başbakan Erdoğan'a, "Bu değerlendirmede tarafsısız. Ancak İstanbul bizi çok etkiledi. Tablo gerçekten müthişti" yorumunu yaptı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 29 Mart 2013 Güncelleme 29 Mart 2013, 00:00
İstanbul bambaşka!

İÇİNDEKİLER

İstanbul'daki temaslarını tamamlayan Uluslararası Olimpiyat Komitesi Başkan Yardımcısı Craig Reedie dün İstanbul'dan ayrıldı. Reedie'nin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a itirafta bulunarak, "Tarafsız olmamız lazım. Bu nedenle çok açık yorumlar yapmıyoruz. Fakat İstanbul için bunu yapmayacağım. İstanbul bizi çok etkiledi" dediği öğrenildi. Esma Sultan Yalısı'nda geçtiğimiz salı günü verilen yemekte Başbakan Erdoğan ile yan yana oturan Reedie, "Sayın Başbakan komisyon üyeleri görevleri gereği tarafsız olmak zorundadır. Ancak bazen bunu unutabiliyoruz. İstanbul'da ben bunu zaman zaman unuttum. Benim için büyüleyici bir gezi oldu. Özellikle Marmaray Projesi'ndeki deneyimimiz müthişti" ifadesini kullandı.

BİZLERE ÇOK İYİ SUNUM YAPILDI

Reedıe İstanbul'da kendilerine çok iyi bir sunum yapıldığını söyledi. Uluslararası Olimpiyat Komitesi Başkan Yardımcısı, "Biz İstanbul'un olimpiyatlara hazırlığı konusunda teknik bir rapor hazırlayıp komiteye sunacağız" dedi.

REEDİE ÇOK ETKİLENDİ
Salı günü Esma Sultan Yalısı'nda Başbakan Erdoğan ile yan yana oturan Reedie İstanbul'dan etkilendiğini söyledi.

HAYRAN KALDILAR
İstanbul 2020 Adaylık Komitesi Başkanı Hasan Arat, "Komite özellikle metro hattına hayran kaldı" dedi.

İstanbul 2020 Adaylık Komitesi Başkanı Hasan Arat umutlandıran açıklamalar yaptı. Arat komisyon üyelerinin Atatürk Olimpiyat Stadı'nda yaptıkları incelemeye Kirazlı-Olimpiyat Parkı metrosunu kullanarak gittiklerini hatırlatarak, "İlk kez bu metro hattını gördüler. Hatta ulaşım sorumlusu, Avrupa'da bile bu kalite ve teknik düzeyde bir metro yok diyerek hayranlığını dile getirdi" ifadesini kullandı.

KOMİSYON ÜYELERİ İSTANBUL'DAN GİTTİ
Uluslararası Olimpiyat Komitesi Değerlendirme Komisyonu üyeleri çalışmalarının ardından İstanbul'dan ayrıldı. Heyeti uğurlayanlar arasında TMOK Başkanı Uğur Erdener de yer aldı.