İstanbul 2020 için hazır

2020 Yaz Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları'nı düzenlemek için aday kent olan İstanbul, 13 kişilik IOC Heyeti tarafından 4 gün boyunca mercek altına alınacak. Kent, halk, hükümet ve bakanlar inceleme için artık her şeyiyle hazır durumda

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 24 Mart 2013 Güncelleme 24 Mart 2013, 00:00
İstanbul 2020 için hazır

İÇİNDEKİLER

2020 Yaz Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları'nı düzenlemek için aday kentlerden biri olan İstanbul, önceki gün ülkemize gelen 4 kişilik IOC Heyeti tarafından bugünden itibaren mercek altına alınacak. IOC Başkan Yardımcısı İngiliz Craig Reedie'nin başkanlığını yaptığı 13 kişiden oluşan heyet, bugün başlayacağı incelemeleri 27 Mart Çarşamba günü sonlandıracak.

6 BAKAN HAZIR
İncelemelerde en önemli gün ise bugün. Hükümetin 6 Bakanı bugün heyete çalışmalar hakkında bilgi verecek. Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, sportif tesisler ve 5 bin yataklı Olimpiyat Köyü hakkında bilgi verecek. Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Marmaray, metro, 3. Boğaz Köprüsü, Olimpiyat Köyü'ne 4 gidiş 4 gelişli otoban projelerini aktaracak. Sağlık Bakanı Mehmet Öz, olimpiyat için özel hazırlanan 3 bin yataklı Avrupa'nın en modern hastanelerinden biri olacak hastane için bilgi verecek.

DEV BÜTÇE AYRILDI
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 19 milyar dolarlık bütçe hakkında bilgi verecek. Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, İstanbul'un tarihsel ve kültürel dokusunu anlatacak. Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, İstanbul'un yapısını anlatacak.

RAPOR TEMMUZ'DA IOC'YE VERİLECEK
IOC Heyeti, İstanbul'u ziyaretinin ardından aday kentlerden Tokyo ve Madrid ziyaretlerindeki verileri de masaya yatırarak bir rapor hazırlayacak. Raporlar, Temmuz ayında IOC'ye sunulacak. Karar, 7 Eylül'de açıklanacak.