Burada idman bile yapılmaz

Milli Takım değil resmi maç, antrenmanın bile yapılmaması gereken bir statta oynadı. Kötü zemin, tribünlerin yetersizliği ve statta sadece 4 adet seyyar tuvaletin olması geceye damga vurdu...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 23 Mart 2013 Güncelleme 23 Mart 2013, 01:08
Burada idman bile yapılmaz

İÇİNDEKİLER

Ay-Yıldızlı Takımımız dünyanın en zayıf takımlarından Andorra'yı deplasmanda devirirken maçın oynandığı Comunal Stadı sonuçtan daha çok konuşuldu. Bu stadın kapasitesinin sadece 370 kişilik olması nedeniyle ciddi sorunlar yaşandı. Seyircinin maç izleyeceği tribünün bile olmadığı Comunal Stadı'nda maç oynanmasına UEFA'nın nasıl izin verdiği ise kafalarda soru işareti yarattı. Andorra'daki tez düzlük alanda yer alan Comunal Stadı'nda bozuk zemin de tartışma konusu oldu. Andorra Milli Takımı'nda oynayan futbolcular bu stada alışık olmasına rağmen teknik kapasitesi yüksek olan A Milli Takımımız rakipten çok sahanın zeminiyle mücadele etti. Antrenman bile yapılmasına izin verilmemesi gereken Comunal Stadı'nda sadece 4 tuvaletin olması ise herkesi hayrete düşürdü.

FEDERASYONA SADECE 200 BİLET VERİLDİ
Bu arada Andorra Futbol Federasyonu TFF'ye sadece 200 bilet verirken maça gelen bazı Türk taraftarlar yeterince bilet verilmediği için karşılaşmayı takip edemedi. Dağlık bir bölge olan Andorra'daki tek düzlük alanda yer alan Comunal Stadı'nda sadece sahanın bir bölümünde ve kale arkasında tribün bulunurken seyircinin yarısını Türk taraftarlar ve basın mensupları oluşturdu.

ANDORRA'NIN TOPLAM DEĞERİ 1 MİLYON 150 BİN
Türk Milli Takımı'nın sahadaki değeri 100.2 milyon Euro olurken Andorra'nın değeri sadece 1 milyon 150 bin Euro'luk değeri var. Çoğunluğu amatör oyunculardan kurulu olan rakip takımın en bilinen oyuncusu İspanya 3. Ligi'nde Real Madrid C takımının formasını giyen Marcy Vasel'di. Andorra takımın en değerli oyuncusu ise 500 bin Euro'luk bonservisiyle Lima'ydı.

BÖYLE TRİBÜN EVLERE ŞENLİK
Comunal Stadı'nda oynanan maçta Türk seyircilerin maç izleyeceği doğru dürüst bir tribün bile yoktu. Bir avuç Türk doğru dürüst oturacak yeri bile olmayan tribünlerde Ay-Yıldızlı ekibimize destek verdi. Ancak tribünlerdeki yetersizlik gözden kaçmadı.