10 üzerinden 10

Florya'ya dün bir süper yıldız ayak bastı. Yeteneklerini hemen konuşturan Wesley Sneijder, "Hazırım, derbide oynamak istiyorum" sözünün gerçek olduğunu da ispatladı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 24 Ocak 2013 Güncelleme 24 Ocak 2013, 01:48
10 üzerinden 10

İÇİNDEKİLER

Galatasaray'ın süper transferi Wesley Sneijder dün Florya'ya adım attı ve ilk idmanına çıktı... İstanbul'a geldiği ilk günden bu yana sempatik tavırları ile kalpleri kazanan Hollandalı futbolcu idmandaki performansıyla da herkesi kendine hayran bıraktı.

HİÇ İDMAN KAÇIRMADI
Son maçına 26 Eylül'de çıkan Sneijder buna rağmen çok hazır bir görüntü çizdi. Bu duruma oldukça şaşıran kondisyoner Scott Piri, teknik direktör Fatih Terim'e, "Gerçekten inanılmaz. 4 aydır maç yapmıyor ama çok fit durumda" ifadesini kullandı. Inter'de maç kadrosuna alınmamasına rağmen idmanları hiç kaçırmayan ve bireysel çalışmalar yapan Sneijder, "Hazırım, pazar günü derbide oynamak istiyorum" sözünün gerçek olduğunu da ispatlamış oldu.

SADECE 1 DEĞİŞİKLİK
Sneijder'in takım arkadaşlarıyla hemen kaynaştığı da dikkatlerden kaçmadı. Yıldız futbolcunun özellikle Felipe Melo, Riera ve Muslera ile sık sık sohbet ettiği gözlendi. Derbi hazırlıklarına devam eden Galatasaray'da Fatih Terim'in sahaya süreceği 11'de netleşmeye başladı. Tecrübeli hocanın Kasımpaşa maçından sadece Emre-Engin değişikliği yapması bekleniyor. Forvette yine Elmander ve Burak'ın oynayacağı öğrenildi.

YÜZDE 90 DERBİDE KULÜBEDE
Fatih Terim dünkü idmanda yeni transfer Wesley Sneijder ile saha ortasında sohbet etti. İmparator'un çok b ü y ü k bir ihtimalle Hollandalı yıldızı derbide 18 kişilik kadroya alması bekleniyor.

TERİM'İ BEKLEYEN ZOR SORU: KİMİ KESECEK
?
Tecrübeli hoca ya sistemi değiştirip forvetlerinden birini kurban edecek ya da Amrabat'a kulübe yolu gözükecek. Sneıjder transferinin coşkusunu yaşayan Galatasaray'da Fatih Terim'nin tatlı sıkıntısı da yavaş yavaş başlıyor. Tecrübeli teknik adamın, şu anda yüzde şüz hazır olmayan Hollandalı yıldızın ilk 11'de oynayacak duruma gelmesinin ardından kadroyu nasıl oluşturacağı merakla bekleniyor. İLK ihtimal, Terim'in sistem değiştirip 4-2-3-1'e geçmesi... Bu durumda forvetlerden birisine kulübe yolu gözükecek. Ya da İmparator sistemi bozmayıp Sneijder'i Amrabat'ın yerine sol kanada monte edecek.

MİLLİ TAKIM KADROSUNA ALINMADI
Hollanda Milli Takım Teknik Direktörü Louis Van Gaal, İtalya ile oynanacak hazırlık maçının kadrosuna Sneijder'i almadı. Tecrübeli teknik adam kadroda Fenerbahçeli Kuyt'a ise yer verd

DE BOER: GALATASARAY ÇOK İYİ TERCİH AMA...
Cimbom'un eski yıldızlarından Frank de Boer, Sneijder'in Galatasaray'a giderek iyi bir tercih yaptığını söyledi. De Boer, "Fakat Sneijder'in İngiltere veya İspanya'ya gitmesini beklerdim" dedi.