'500'ümüz gülmedi

Milli Takımımız kendisi açısından tarihi önem taşıyan mücadelede- Bendtner'in penaltı golüyle 1-0 geriye düştü. Mevlüt'le beraberliği yakalayan Türkiye baskılı futboluna rağmen galibiyete uzanamadı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 15 Kasım 2012 Güncelleme 15 Kasım 2012, 02:17
’500’ümüz gülmedi

İÇİNDEKİLER

A Milli Takımımız tarihindeki 500. milli maçında Danimarka ile 1-1 berabere kaldı. Türk Telekom Arena Stadı'nda oynanan özel karşılaşmada takımımız özellikle 2. yarıda daha iyi bir futbol sergilemesine rağmen galibiyete uzanamadı.

İLK YARIDA GOL SESİ ÇIKMADI
Karşılaşmanın ilk yarısının ilk 15 dakikasına Danimarka hızlı bir başlangıç yaptı. 7. dakikada savunmanın arkasına atılan uzun topla ceza sahasına sağ taraftan giren Wass topu Eriksen'e çıkardı. Bu futbolcunun şutunda kaleci Onur topu kornere atarak mutlak bir golü önledi. 10'da Lorentzen'in vurduğu top az farkla auta gitti. 25'te Nuri Şahin'in ortasında Mevlüt Erdinç topa dokunamayınca önemli bir fırsattan yararlanamadık. 32'de Arda sağ kanattan getirdiği topu Nuri'ye çıkardı. Nuri'nin vuruşunda kaleye giden şut savunmaya çarptı. 45'te ceza sahası dışının sağ çaprazından serbest vuruş kullanan Nuri'nin kaleye gönderdiği topu kaleci Andersen son anda kurtardı. Karşılaşmanın ilk yarısı berabere sonuçlandı.



2. DEVREDE TEMPOLU FUTBOL VARDI
64'te Michael Krohn-Dehli ceza sahasına girerken Selçuk'un müdahalesiyle yerde kaldı. Kazanılan penaltı atışını Bendtner gole çevirdi ve Danimarka 1-0 öne geçti. 69'da Mevlüt ceza sahası sağ çaprazında sert vurarak skoru 1-1'e getirdi. Karşılaşmanın son bölümünde takımımız etkili bir futbol oynamasına rağmen mücadele 1-1 berabere sona erdi.

MÜCADELEDEN ÇOK MEMNUNUM
Ay-Yıldızlı takımın hocası Abdullah Avcı Danimarka karşısında sergilenen mücadeleden memnun kaldığını söyledi. Tecrübeli hoca, "500. milli maç olması nedeniyle maçın bizim açımızdan önemi büyüktü. 2. yarı daha iyiydik. Belki skor tatmin etmedi ama olumlu işler de yaptık" dedi.

İLK 11'DE İKİ G.SARAYLI VARDI
A Milli Takımızın hocası Abdullah Avcı daha önce verdiği sözü tutarak ilk 11'de sadece 2 G.Saraylı oyuncuya yer verdi. İlk 11'de Burak Yılmaz ile Semih Kaya yer alırken Selçuk 2. yarı oyuna dahil oldu.