Şikeye şok itiraz

İçlerinde Aziz Yıldırım'ın da bulunduğu 43 sanığın cezalandırılması istendi. Spor Bakanlığı "Maliye Bakanlığı Muhakemat Müdürlüğü bizim adımıza bizden habersiz başvuru yapmıştır" açıklaması yaptı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 16 Ekim 2012 Güncelleme 16 Ekim 2012, 00:39
Şikeye şok itiraz

İÇİNDEKİLER

Şike davasında flaş gelişme... Gençlik ve Spor Bakanlığı Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın da yer aldığı futbolda şike iddialarına ilişkin davada İstanbul 16'ncı Ağır Ceza Mahkemesi'nce verilen karara itirazda bulundu. Gündüz saatlerindeki açıklamalardan sonra Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın itirazdan haberdar olmaması gündeme bomba gibi düştü. Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Gençlik ve Spor Bakanlığı adına Maliye Bakanlığı İstanbul Muhakemat Müdürlüğü tarafından 2011/63E -2012/71 K sayılı kararın temyizine ilişkin talepte bulunulduğunu yazılı ve görsel yayın organlarından öğrenmiş bulunmaktayız. Başvuru öncesinde kurumumuz bilgilendirilmemiştir.

FUTBOLCULAR DA LİSTEDE YER ALIYOR
Maliye Bakanlığı Muhakemat Genel Müdürlüğü tarafından yapılan bu temyiz talebine ilişkin gelişme ve ayrıntılar değerlendirildikten sonra Bakanlığımız Spor Genel Müdürlüğü tarafından gerekli açıklamalar yapılacaktır. Kamuoyunda oluşan yoğun ilgi ve hassasiyet nedeniyle bu açıklamanın yapılması gerekli görülmüştür" denildi. Bakanlığın futbolculardan Sercan Yıldırım, Sezer Öztürk ve Serdar Kulbilge'nin de arasında bulunduğu 43 sanık hakkında verilen beraat kararına itiraz ettiği iddia edildi. Bakanlık beraat eden 43 sanığın cezalandırılmasını istedi.

YILDIRIM'A YENİ ŞOK
Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın da aralarında bulunduğu toplam 48 kişi hakkındaki karara itiraz eden Gençlik ve Spor Bakanlığı, 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nin de kararını yanlış bulduğunu belirtti.

TFF SESSİZ KALDI
Suçta zarar gördüğü gerekçesiyle davaya katılan Futbol Federasyonu davanın görüldüğü İstanbul 16.Ağır Ceza Mahkemesi'ne verilen kararın yasal süreci içinde itiraz etmedi.

TEHDiT GiBi MESAJ
TV 8'de yayınlanan Telegol programının yapımcı ve sunucusu Serhat Ulueren'in önceki gün yaptığı açıklama kafaları karıştırdı. Ulueren programda, "Bugün burada Aziz Yıldırım'ın Metris'te kaldığı 4 kişi olacaktı. Bana her şeyi anlatacaklarını söylediler. Onları sakinliğe davet ettim. Şu an susuyorlarsa Aziz bey bilsin ki bu benim sayemde" ifadesini kullandı.

YILDIRIM'IN DİLEKÇESİ 330 SAYFAYDI
Örgüt kurmak ve 4 maçta şike ile 3 maçta teşvik suçlamasıyla 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılan F.Bahçe Başkanı Yıldırım avukatları ile karara itiraz etmişti. Yıldırım'ın dilekçesi 330 sayfadan oluşuyordu.