Büyük heyecan takvim.com.tr'de

Fenerbahçe mi, Bursaspor mu? Mutlu sona kim ulaşacak? Bu akşam saat 20:30'da başlayacak olan Ziraat Türkiye Kupası finali heyecanını atv ile eşzamanlı olarak canlı yayınla takvim.com.tr'den takip edebilirsiniz.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 16 Mayıs 2012 Güncelleme 16 Mayıs 2012, 13:12
Büyük heyecan takvim.com.tr’de

İÇİNDEKİLER

Ziraat Türkiye Kupası bu akşam sahibini buluyor. Fenerbahçe - Bursaspor karşılaşması nefesleri kesecek. Bu müthiş heyecan saat 20:30'da atv ekranlarından naklen yayınlanacak. Takvim okurları ise, karşılaşmayı canlı olarak buradan, yani takvim.com.tr'den takip edebilecek. Sadece 90 dakika değil, maç öncesi ve sonrası gelişmeler, özel röportajlar ve kupa töreni...

19 Mayıs Stadı'nda saat 20.30'da başlayacak olan maçı Bülent Yıldırım yönetecek. 38 yıl sonra finalde bir kez daha karşılaşacak 2 ekibin zorlu mücadelesi atv'den ve aynı anda takvim.com.tr'den yayınlanacak.

Karşılaşmanın normal süresi berabere bittiği takdirde maç uzatmaya gidecek. Uzatmada da sonuç değişmediği takdirde takımlar penaltı atışlarına geçecek. Penaltılar sonucunda 50. kez düzenlenen Ziraat Türkiye Kupası sahibini bulacak.

29 YILLIK HASRET
29 yıldır bu kupaya hasret kalan Fenerbahçe bu kupayı en son 1982-83 sezonunda Mersin İdmanyurdu'nu geçerek almıştı. Sarı-Lacivertli takım bugüne kadar kupada 13 kez final oynarken bu finallerin 9'unu kaybetti. Bursaspor ise Türkiye Kupası'nı 1987'de olmak üzere 1 kez müzesine götürmeyi başardı. Yeşil-Beyazlı takım 3 kez ise kupayı finalde kaybetti.

38 YIL SONRA YİNE
Fenerbahçe ile Bursaspor 38 yıl sonra finalde 1 kez daha karşı karşıya gelecek. Çift maçlı final sisteminin uygulandığı 1973-1974 sezonunda Fenerbahçe ile Bursaspor arasındaki mücadelenin ilk maçı 1 Mayıs 1974'te Bursa'da oynandı. Tezcan Ozan'ın golüyle maçın ilk dakikasında bulduğu golle 1-0 öne geçen Yeşil-Beyazlı ekip finalin ilk ayağını bu skorla kazandı. Ancak 22 Mayıs 1974'te yapılan rövanş maçında Fenerbahçe rakibini Cemil, Selahattin ve Osman'ın golleriyle mağlup ederek 3- 0 yendi ve kupanın sahibi oldu. 2 ekip 38 yıl sonra finalde bir kez daha kupayı kazanmak için karşı karşıya gelecek.

AYKUT KOCAMAN KUPA KAZANMADI
Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman kupalarda hiç gülmedi. Futbolculuk döneminde Sarı-Lacivertli formayla iki kez kupa finali oynayıp kazanamayan Kocaman teknik adamlık görevinde bu şanssızlığını bugün kırmak isteyecek.

GÖZLER ALEX'TE
F.Bahçe'nin bugün en büyük kozu Alex olacak. Brezilyalı kaptan Sarı- Lacivertli takımda bu kez kupa zaferi yaşamak istiyor.