Şenes Erzik depremi

UEFA'da birçok federasyon başkanının görev yaptığı bir ortamda Erzik'in kararı herkesin kafasını karıştırdı... Erzik'in 1994-97 arası hem TFF hem UEFA'da görev yapmış olması da "Bunun altında başka iş var" dedirtti... Şenes Erzik, "Futbol ailesine teşekkür ederim. Desteğim sürecektir" diye konuştu...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 18 Şubat 2012 Güncelleme 18 Şubat 2012, 09:59
Şenes Erzik depremi

İÇİNDEKİLER

Türk futbolu tam "kaostan kurtuluyorum" diye sevinirken dün yine çok büyük bir şokla sarsıldı... Önceki gün Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'ın girişimleri sonrasında Futbol Federasyonu başkanlığına aday olmayı kabul eden Şenes Erzik dün akşam bu kararından vazgeçti.

AÇIKLAMALAR TATMİN ETMEDİ
Tüm futbol ailesinin desteğini arkasına alan Erzik, UEFA ve FIFA ile görüştükten sonra aday olmayacağını açıkladı. "Uluslararası üst düzey görevler ile TFF başkanlığını yürütmek mümkün olmayacak" açıklamasını yapan Şenes Erzik'in öne sürdüğü bahane kimseyi tatmin etmedi.

SORU İŞARETLERİ ARTTI
UEFA ve FIFA'da şu anda kendi ülke federasyonlarında başkanlık ve yöneticilik yapan birçok ismin görev alması Erzik'in kararıyla ilgili soru işaretlerini artırdı. Ayrıca Erzik'in 1994 ve 1997 yılları arasında hem TFF Başkanı hem de UEFA Asbaşkanı olarak görev yapmış olması, "Bu kararın altında başka bir neden var" yorumlarını beraberinde getirdi.

BLATTER Mİ UYARDI?
Ortaya atılan bir iddiaya göre ise UEFA Başkanı Michael Platini dün görüştüğü Şenes Erzik'e, "Türk kulüplerine çok büyük cezalar verilecek. Böyle bir ortamda TFF Başkanı olma" diye telkinde bulundu.

SEÇİME 9 GÜN KALDI!
Dün yaşanan bu gelişmeler 27 Şubat'taki Genel Kurul öncesi yine büyük bir belirsizlik ortamı yarattı. Özellikle Bakan Suat Kılıç'ın şimdi nasıl bir tavır takınacağı da herkes tarafından merak ediliyor.

ANCAK KISA SÜRELİ OLABİLİR DEDİLER!
UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik aldığı şok karar sonrasında TFF'nin internet sitesinden açıklama yaptı. Erzik, "Gerek UEFA, gerek de FIFA, TFF başkanlığımın ancak ve ancak kısa süreli olması gerektiğinin altını çizmiştir. Bu durumda TFF başkanlığına aday olamayacağımı üzülerek belirtmek istiyorum" ifadesini kullandı.