Shaqiri çılgınlığı 13 milyon €

Basel 20 yaşındaki İsviçre'li yıldız için dünyaları istedi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 03 Ocak 2012 Güncelleme 03 Ocak 2012, 02:07
Shaqiri çılgınlığı 13 milyon €

İÇİNDEKİLER

Galatasaray transferde rotayı İsviçre'nin Basel takımında oynayan genç yıldız Xherdan Shaqiri'ye çevirdi. Basel kulübünün yöneticilerinin 20 yaşındaki futbolcu için 13 milyon Euro gibi çok yüksek bir rakam talep etmesi Sarı- Kırmızılı yöneticilerde bir anda şok etkisi yarattı.

AYSAL-TERİM ZİRVESİ
Bu gelişmenin ardından Başkan Ünal Aysal Teknik Direktör Fatih Terim'le bir görüşme gerçekleştirdi. Aysal bu görüşmede, "Shaqiri için yönetim olarak seferberlik halindeyiz. Bu oyuncuyu transfer etmek istiyoruz ama bizden 13 milyon Euro gibi korkunç bir rakam istediler. Biz bir futbolcuya 13 milyon Euro veremeyiz. Bunu yaparsak tüm dengeler bozulur. Sizin bu konuda düşünceleriniz nedir?" diye sordu.

İSVİÇRE'YE GİDECEKLER
Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Başkan Ünal Aysal'a, "Bu futbolcu hem çok genç hem de geleceğin önemli yıldız adaylarından biri. Galatasaray'da büyük iş yapacağına inanıyorum. Ancak bonservisi çok yüksek. Eğer rakamı düşürebilirsiniz onu kadromda görmek isterim. Çünkü gerçek anlamıyla iyi bir oyuncu" cevabını verdi. Bu görüşmenin ardından Başkan Ünal Aysal bir yöneticiyle Basel'e giderek pazarlık masasına oturacak. Galatasaray Başkanı'nın Basel'le sıkı bir pazarlık yapacağı ve son olarak 8 milyon Euro teklif edeceği belirlendi. Ekonomik olarak sıkıntı yaşayan ve Şampiyonlar Ligi'nde oynadığı için bu futbolcuyu yüksek bir rakama satmayı planlayan İsviçre kulübünün nasıl bir cevap vereceği merakla bekleniyor.

MÜTHİŞ BİR YETENEK
İsviçre futbolunun son zamandaki en büyük yıldızı Xherdan Shaqiri bu sezon ligde oynadığı 18 maçta 4 gol attı. Şampiyonlar Ligi'nde de çok başarılı bir performans gösteren yıldız oyuncu 4 maçta forma giydi. Orta sahada oynayan İsviçreli futbolcu her 2 ayağına da hakim. Shaqigri Basel'de 3. sezonunu yaşıyor.