Metris'te yeni umut

Cezalardaki düzenleme, eski haliyle 5 saatte kabul edildi... Cumhurbaşkanı Gül'ün yasayı yarın imzalayacağı ve tahliyelerin başlayacağı öğrenildi...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 11 Aralık 2011 Güncelleme 11 Aralık 2011, 01:48
Metris’te yeni umut

İÇİNDEKİLER

İddianame sonrasında gerilimin arttığı Metris'te yeniden tahliye heyecanı yaşanıyor... Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün veto ettiği şike cezalarında indirime giden yasa tasarısı dün birkez daha Meclis'ten geçti.

PAZARTESİ GÜNÜ ONAY BEKLENİYOR
AK Parti, CHP ve MHP'nin desteklediği yeni yasa virgülüne bile dokunulmadan TBMM Genel Kurulu'ndan geçirilerek Cumhurbaşkanı Gül'e iade edildi. Gül'ün yasayı pazartesi onaylaması, salı günü de Resmi Gazete'de yayınlanması bekleniyor. Bu gelişmeler nedeniyle Metris'teki tutukluların valizlerini topladığı öğrenildi.

YILDIRIM'A 110 YIL CEZA İNDİRİMİ
Haklarında çete suçlaması bulunan Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın düzenlemeden yararlanıp yararlanmayacağı şu anda belirsiz. Fakat Yıldırım için istenen 156 yıllık azami ceza tutarı, onay için Köşk'e gönderilen yeni yasa ile birlikte 46 yıla indi. İlhan Ekşioğlu için istenen ceza 15, Şekip Mosturoğlu için 5, Mecnun Odyakmaz için de 2.5 yıla düştü.

KAPLAN SİNİRLENDİ BARDAĞI KIRDI!
BDP Grup Başkanvekili Hasip Kaplan'ın konuşması sırasında tansiyon yükseldi. Tepkilere sinirlenen Kaplan kürsüdeki bardağı kırdı.