1 gün bile yatmadılar

İtalya'da şikenin dev boyutları 2005/06 sezonunda basına yansıdı. Telefonları dinlenen Junventus'un Genel Direktörü Luciana Moggi ve suç ortakları futbol dünyasından silindi ama hapse girmedi. 1927 ve 1980 yıllarındaki skandallarda da aynısı oldu...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 10 Aralık 2011 Güncelleme 10 Aralık 2011, 01:50
1 gün bile yatmadılar

İÇİNDEKİLER

İtalya' da şike olaylarının en büyüğü 2005-06 yılında patladı. Savcılığın yaptığı dinlemeler sonucunda Juventus Genel Sekreteri Luciano Moggi şikenin ele başısı olarak tahkikat altına alındı.

HAKEMLERİ BAĞLADILAR
Hakem tayin kurulunu etkisi altına alan Moggi'nin maç aralarında hakemlerin neyi nasıl yapmaları konusundaki konuşmalarının tespiti, kendisi ve suç ortaklarıyla birlikte pek çok ismin futbol dünyasından silinmesine neden oldu. Ama bu skandalda kimse hapis cezası almadı. İtalya'da ilk şike skandalı ise 1926/27 sezonunda oldu.

MİLAN VE LAZİO DA DÜŞÜRÜLMÜŞTÜ
Torino'nun Juve'yi 2-1 yendiği ve Serie A'ya maçta ev sahibi ekibin Juventus'lu Allemandi'ye para verdiğinin ortaya çıkmasıyla Torino tekrar 2. lige gönderildi. Allemandi, ömür boyu men yedi ama hapis yatmadı. 1979/80 sezonunda Milan Başkanı Colombo'nun 3 takıma şike parası verdiği ortaya çıktı. Milan ve Lazio düşürüldü. Yöneticiler futboldan silindi. Rossi başta olmak üzere bazı futbolcular ceza aldı.


EMRE ŞAHİN