Ceza yok aynen devam

TFF, Aziz Yıldırım da dahil 52 kişiyi PFDK'ya sevketti. Düşme yok, Avrupa yasağı yok

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 16 Ağustos 2011 Güncelleme 16 Ağustos 2011, 02:04
Ceza yok aynen devam

İÇİNDEKİLER

Aydınlar, tüm belgelerin kendilerine ulaşmadığını, tutuklu kişilerin savunmasının alınmadığını belirtti. İddianame hazırlanıp gizlilik kalktıktan sonra Etik Kurulu yeni rapor hazırlayacak. PFDK savunma alacak ve karar verilecek.

Dün tüm Türkiye'nin gözü Futbol Federasyonu'ndaydı... Tarihi şike soruşturmasında Etik Kurulu'ndan raporu aldıktan sonra toplanan TFF yönetim kurulu beklenen kararını açıkladı.

LİGLER 9 EYLÜL'DE BAŞLIYOR
TFF adına açıklamayı yapan Başkan Mehmet Ali Aydınlar, gizlilik kararının sürmesi ve tutuklu bulunan kişilerin savunmalarının alınmaması nedeniyle karar vermenin sağlıklı olmadığını söyledi. Yapılan açıklama, hiçbir takımın küme düşürülmeyeceği ve liglerin de daha önce açıklanan tarihte start alacağı anlamına geliyor.

BELGELERİ PAYLAŞMAK SUÇ!
Aydınlar açıklamasında, "Soruşturma gizli olarak yürütülmektedir. Bu belgelerin paylaşılması suç unsudurur. Soruşturma evrakının şüpheli kulüp ve kişilerle paylaşılamaması, ilgili taraflara savunma hakkının tanınmasına engel olmaktadır. Savunma hakkı tanınmadan yapılacak bir işlemin birçok hakka engel olacağı aşikardır" dedi.

TÜM BELGELER VERİLMEDİ
Söz konusu evraklarının tamamının da kendilerine teslim edilmediğini açıklayan Aydınlar, "Belgelerin tesliminden sonra soruşturma oldukça genişlemiştir. Bu belgeler tarafımıza ulaşmadan ve savunma hakkı tanınmadan karar verilmesinin adil olmayacağını kamuoyunun takdirlerine sunuyoruz" ifadesini kullandı.

GİZLİLİK HEMEN KALKMALI
TFF Başkanı Aydınlar gizlilik kararının bir an önce kaldırılması gerektiğinin altını çizerek, "Ancak bu şekilde şüpheli kişiler ve kulüpler hakkındaki iddialar incelenebilecek ve savunmalar alınabilecektir. Gizlilik kararının kalkmasının ardından savunmalar alınacak ve tüm soruşturma evrakı incelenecektir. Daha sonra Etik Kurulu'ndan nihai karar istenecek ve ona göre de karar verilecektir" diye konuştu.

EN ADİL KARAR!
TFF ayrıca Aziz Yıldırım'ın da bulunduğu 17 kişiyi tedbirli olarak Disiplin Kurulu'na sevketti. Ayrıca 35 kişi de tedbirsiz olarak Disiplin Kurulu'na gönderildi. Aydınlar konuşmasını, "TFF tüm olanaklar kapsamında çalışmalarını sürdürmektedir. Bu konuyu çözüme kavuşturmak ve en adil kararı almak için çalışmalarımızı uyum içinde sürdürdüğümüzü herkesin bilmesini isterim" diyerek tamamladı.

AYDINLAR ÇOK GERGİNDİ
Çok ağır bir yükü omuzlarına alan TFF Başkanı Mehmet Ali Aydınlar, kararı açıklarken gergin gözüktü. Aydınlar'ın hazırlanan metni promter'dan okuması dikkatlerden kaçmadı.

İŞTE PFDK'YA GÖNDERİLENLER

TEDBiRLi SEVKEDiLENLER
Aziz Yıldırım F.Bahçe Başkanı Şekip Mosturoğlu F.Bahçe Asbşk. İlhan Ekşioğlu F.Bahçe Asbşk. Tamer Yelkovan FB Muh. Müd. Cemil Turan FB Altyapı Sor. Serdal Adalı BJK Eski Asbşk. Tayfur Havutçu BJK Teknik Sor. Ahmet Ateş BJK Protokol Müd. İbrahim Akın BŞB Futbolcusu İskender Alın BŞB Futbolcusu Mecnun Odyakmaz Sivas Bşk. Ahmet Çelebi Sivas Yöneticisi Korcan Çelikay Sivas Kalecisi Bülent Uygun Eskişehir Eski Teknik Sor. Ümit Karan Eskişehir Eski Sportif Dir. Ömer Ülkü Giresun Bşk. Coşkun Çalık Giresun Yöneticisi

TEDBiRSiZ SEVKEDiLENLER
Z.Önder İpek G.Birliği Eski Kulüp Müd. Ali Yıldırm F.Bahçe Yöneticisi Hasan Çetinkaya FB İd. Menajeri Vederson Bursa Futbolcusu Fazıl Özdemir Menajer Zafer Tüzün Eskişehir Tek. Dan. Beşir Acar Mersin İY As. Bşk. Yılmaz Vural Konya Teknik Sor. Sezer Öztürk Eskişehir Eski Fut. Emenike Karabük Eski Fut. Mahmut Boz G.Birliği Fut. Mehmet Yıldız Sivas Eski Fut. Levent Eriş Bolu Eski Tek. Sor. Sadri Şener Trabzon Başkanı Recep Denizer Trabzon Yöneticisi Can Arat BŞB Futbolcusu Önder Turacı Kayseri Eski Fut. Nevzat Şakar Trabzon Asbşk. Murat Özaydınlı F.Bahçe Asbşk. Ekrem Okumuş Menajer Fırat Kocaoğlu Kasımpaşa Fut. Zafer Demiray Körfez Eski Fut. Faruk Taşseten Sivas Yöneticisi Mehmet Oflaz Sivas 2. Başkanı Fatih Hocaoğlu Giresun Gn. Müd. Murat Öztürk FB Kaleci Antrenörü Semih Şentürk F.Bahçe Futbolcusu