GS endişeli, FB ve BJK iddialı

Türkiye Kupası kura çekiminin ardından 3 büyüklerin yöneticileri açıklamalarda bulundu.

Giriş Tarihi 29 Ekim 2010, 00:00 Güncelleme 29 Ekim 2010, 15:59
GS endişeli, FB ve BJK iddialı

İÇİNDEKİLER

Ziraat Türkiye Kupası (A) Grubu'nda Gaziantepspor, Medical Park Antalyaspor, Denizlispor ve Beypazarı Şekerspor'la eşleşen Galatasaray'da takım menajeri Cenk Ergün, güçlü rakiplerle karşılaşacaklarını söyledi.

Ataköy Olimpiyatevi'nde gerçekleştirilen kura çekimi sonrası açıklama yapan Cenk Ergün, gruplardaki güç dağılımının eşit olduğunu belirtirken, ''Güçlü rakiplerimiz var. Süper Lig takımlarıyla deplasmanda oynayacak olmamızı handikap olarak görebiliriz. Medical Park Antalyaspor maçı ise devre arası kampına denk geldiği için zaten orada olacağız. Amacımız gruptan bir üst tura çıkmak'' dedi.

Ziraat Türkiye Kupası (B) Grubu'nda Konya Torku Şekerspor, Gaziantep Büyükşehir Belediyespor, Manisaspor ve Trabzonspor'la birlikte yer alan Beşiktaş'ta kulüp genel müdürü Murat Ülgen, Beşiktaş'ın hedefinin her kulvarda zirve olduğunu aktardı. Kurayı iyi ya da kötü olarak değerlendiremeyeceklerini dile getiren Ülgen, şunları söyledi:

''Gruplardaki tüm takımlar birbirlerini yenebilmek için mücadele edecekler. Biz Beşiktaş olarak her zaman en iyiyi isteyen, zirveyi hedefleyen bir takımız. Tüm maçlarımızı kazanıp, Ziraat Türkiye Kupası'nı kazanmak istiyoruz. Ayrıca gruptaki rakiplerimiz Manisaspor ve Trabzonspor'la ligin bir rövanşı için şansımız da doğmuş oldu. Beşiktaş'ın hep en iyi yapan ve en iyiyi isteyen vizyonundan asla taviz vermeyeceğiz.''

(C) Grubu'nda Bucaspor, Ankaragücü, Yeni Malatyaspor ve Gençlerbirliği ile mücadele edecek olan Fenerbahçe'de yönetim kurulu üyesi Ünal Uzun ise maçların fair-play içinde geçmesini dilerken, ''Kolay kura yok, kolay maç da yok. Spor Toto Süper Lig'de de bunu görüyorsunuz zaten. Fenerbahçe olarak başkanımız, yönetim kurulumuz, futbolcularımız ve muhteşem seyircimiz bütünleşip, hem ligde, hem de kupada hedefimize ulaşacağız'' şeklinde konuştu.

(D) Grubu'nda Kırıkhanspor, Bursaspor, Kasımpaşa, Karşıyaka ile birlikte yer alan İstanbul Büyükşehir Belediyespor'un futbol şubesi sorumlusu Kamil Dizar, Türkiye Kupası'na önem verdiklerini ve hedeflerinin final olduğunu söylerken, aynı grupta yer alan Bursaspor'da asbaşkan İrfan Koç ise ligde olduğu gibi Ziraat Türkiye Kupası'nda başarılı olmak istediklerini anlatarak, ''Ligdeki aynı ciddiyetimizle kupada mücadelemizi vereceğiz'' ifadelerini kullandı.

KIRIKHANSPOR İDDİALI

Spor Toto 3. Lig temsilcilerinden olan ve Ziraat Türkiye Kupası (D) grubu'nda yer alan Kırıkhanspor, önemli rakiplerine rağmen iddiasını ortaya koydu.

Kırıkhanspor Kulübü Başkan Yardımcısı Halil Yılmaz, ellerinden ne geliyorsa yapıp, gruptan çıkmak istediklerini söylerken, ''Biz grupta iddialıyız. Bursaspor'dan korkmuyoruz. Rakiplerimiz bizi korkutmuyor. Biz elimizden geleni yaparsak, gerisini yüce tanrı bilir. Biz çok iddialıyız. Hem ligde, hem de kupada gidebildiğimiz kadar gideceğiz. Takımımız iyi durumda. Bursaspor maçına kadar da daha hazır hale geleceğiz. Eğer Bursaspor maçını kendi seyircimiz önünde oynasaydık daha da farklı olurdu. Zaten stadımız tadilatta olduğu için İskenderun'da maçlarımızı yapıyoruz. Yılbaşında stadımız tamamlandığında, maçlarımız daha zevkli geçecek'' şeklinde konuştu.