Bir yıldız daha elden kaçıyor

Alman U-20 takımının formasını giyen 20 yaşındaki orta alan oyuncusu, İngiltere'ye transfer olmak için Mesut Özil'in yolundan gidiyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 28 Ekim 2010 Güncelleme 28 Ekim 2010, 16:09
Bir yıldız daha elden kaçıyor

İÇİNDEKİLER

Yıldızı Werder Bremen'de parlayan Türk futbolcu Mesut Özil'in Ay-Yıldızlı formayı giymek yerine Alman Milli Takımı'nı tercih etmesi uzun süre gündemde yer almıştı. Genç yıldız, Dünya Kupası'nda Almanya ile gösterdiği performans sonrasında İspanyol devi Real Madrid'e transfer olmuştu.

MESUT ÖZİL ETKİSİ!
Mesut Özil'in kısa sürede yakaladığı bu büyük başarı, Almanya'da forma giyen diğer gurbetçi futbolcuları da etkisi altına aldı... Nurnberg'de gösterdiği performans sonrasında dikkatleri üzerine çeken İlkay Gündoğan'ın da Türk Milli Takımı'ndan gelen teklifi geri çevirdiği ortaya çıktı. Alman U-20 takımında görev 20 yaşındaki orta alan oyuncusunun, Almanya formasını giymeye devam edeceği belirtiliyor.

FİYATI 8 MİLYON EURO
İlkay'ın bu kararı almasında en önemli etkenin yurt dışından gelen transfer teklifleri olduğu belirtiliyor. İngiliz devi Manchester United'ın scout'ları tarafından bir süredir takip edilen genç yıldızın, Alman Milli Takımı'nda oynaması durumunda Mesut Özil gibi büyük bir transfere imza atabileceğini düşündüğü ifade ediliyor.

Ünlü İngiliz spor kanalı Sky Sports da Manchester United'ın İlkay Gündoğan'ı kadrosuna katmak için girişimlerde bulunduğunu yazdı. Haberde, genç yıldızları keşfetmekle ünlü olan United scout'larının son gözdesinin İlkay olduğu ifade edildi. Bu sezon performansını daha da artıran Türk futbolcunun bonservisinin 6 ile 8 milyon Euro arasında olduğu da belirtildi.