Schuster'in iflası

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 27 Ekim 2010 Güncelleme 27 Ekim 2010, 16:39
Schuster’in iflası

İÇİNDEKİLER

Spor Toto Süper Lig'de 9. hafta geride kalırken Beşiktaş'ın önlenemez düşüşü ve F.Bahçe-G.Saray derbisi futbol gündemine damga vurdu. Usta yazarlarımız Oktay Derelioğlu, İlker Yağcıoğlu, Vedat İnceefe ve Ogün Temizkanoğlu yaşanan gelişmeleri siz TAKVİM okurları için yorumladı.

Beşiktaş için bir teşhis yapmamız gerekirse sizce sorun nedir?
O.T -
Beşiktaş'ın önemli sorunlarından birisi maddi borcunun bulunması... Sezon sonu şampiyonluk gelmezse borç katlanarak büyüyecek. Türkiye'ye gelen yabancı teknik adamlar, düşünce tarzını tanıyana kadar zaten iş işten geçiyor. Schuster, takımı daha tanımıyor. Elinde geniş bir kadro var, ama kullanamıyor. Bu kadar kaliteli kadroya takımı ve şartları bilen bir hoca olmalıydı. Schuster'in getirilişi hataydı. Şu anda 10 puan geride olmak ligi yüzde 70 unutmak demek. Schuster'in takımı ve oyuncuları tanıyamaması sistemde kendisini gösteriyor. Takımı geride kurabilirsin, ama gerideki oyuncular buna uygun değil. Kadro kurarken takımın bütününe yönelik kadro kurulmalıydı. Ligin en zayıf defans hattına sahip takımı Beşiktaş. Kayseri'nin bir sistemi vardı. Beşiktaş'ta o yok.

SORUMLU SCHUSTER
İ.Y-Beşiktaş'ın sezon başından bu yana maçlar kazanıldığı için defansta yaşanan sıkıntılar çok fazla önemsenmedi. Türkiye'de hemen hiçbir takım Beşiktaş'ın oynadığı gibi önde baskı yapmaya çalışmıyor. Bu sistemle defans bloğundaki oyuncuların çok çabuk ve pozisyon almasını iyi bilen oyuncular olması lazım. Ancak, o bölge sıkıntılı. Beşiktaş, oyunu biraz daha geride kabul etmeli. V.İ- Beşiktaş'ın defans hattında problemi devam ediyor.

Futbolda, artık toplu hücum toplu defans yapmak şart. Beşiktaş, yaşlı bir ekip. Bunu yapabilmek her takımın harcı değil. Herkes birlikte hareket etmeli. Burada sorumlu olan tek kişi ise Schuster'dir.

O.T- Schuster'in yanlış tercihleri takımı bu hale getirdi. Schuster bir maceraya çıkmış gidiyor.

SABOTE VAR

Galatasaray'da oyuncular Rijkaard'ı sabote ediyor iddiaları vardı. Derbideki oyunu da göz önüne alırsak konu için yorumunuz ne olur...
O.D-
Galatasaray'da oyuncular kesinlikle sabote etmiştir. Hiçbir takım 3 günde bu kadar değişemez. Galatasaray camiası bu maçtan sonuç çıkarmalı. Böyle saçmalık olmaz. Takım isteyince oynuyorsa bu profesyonellik değildir. Sabri'nin gereksiz bir şov yapmasına da gerek yoktu.

İ. Y-
Galatasaray'ı görünce aklıma gelen ilk düşünce Mustafa Yücedağ'ın açıklamalarının galiba doğru olduğuydu. Ama, medyada G.Saraylı oyuncular aleyhindeki yazıların takıma doping yaptığı düşüncesindeyim.

V.İ- Rijkaard'ın mağlubiyetlerden sonra açıklamaları ortadaydı. Oyuncuları suçladı.
Futbolcular psikolojik olarak bitmişti.

O.T- Galatasaray, çok iyi oynamadı. Fenerbahçe çok kötü oynadı. Bunda Aykut Kocaman'ın da suçu var..

KOCAMAN YANLIŞ
Alex, derbide son derece formsuzdu... Bursa maçında da kesik yemesi olası... Alex devri bitti mi?
O.D-
Aykut Kocaman'ın Alex değişikliği yanlış. Aykut hoca, 'Ben Alex'i düşünmüyorum' mesajı verdi ve sınıfta kaldı.

İ.Y- Alex, bu takımın kadrosunda olduğu müddetçe her zaman kadroda yer almalıdır.

V.İ- Fenerbahçe, Alex'ten kurtulmaya çalışıyor. Alex'e dayalı oyun sisteminden sıyrılmaya çalışıyorlar.
Alex'in bu takımda fazla yeri yok. Yönetim, devre arası ya da sezon sonunda yolları ayırır.

O.T- Alex, her zaman her yerde bu takımda oynar.