Efsane dönüyor

Sarı-Kırmızılılar, Rijkaard'ın koltuğuna Hagi'yi oturtacak. Efsane golcü Hakan Şükür ise sportif direktör olarak yuvaya dönecek...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 20 Ekim 2010 Güncelleme 20 Ekim 2010, 11:39
Efsane dönüyor

İÇİNDEKİLER

Ankaragücü yenilgisinin ardından teknik direktör Frank Rijkaard'ın biletini kesen Galatasaray yönetimi dün yine çok hareketli saatler yaşadı... Sabah saatlerinde Mecidiyeköy'deki kulüp binasında toplanan Sarı-Kırmızılı yönetim çok önemli kararlar aldı. Galatasaray'ın efsane yıldızı ve eski teknik direktörü Gheorghe Hagi'yle her konuda anlaşma sağlandı. Romanya'da bulunan tecrübeli hoca, Rijkaard'ın resmi olarak gönderilmesinin ardından İstanbul'a gelecek.

ŞÜKÜR, AVCI'YI DA ARADI!
Yönetimin ikinci bombası ise Hakan Şükür oldu... Sarı-Kırmızılılar, kulüp tarihinin en önemli futbolcularından biri olan Hakan Şükür'ü sportif direktör olarak göreve getirecek. Hakan Şükür'ün Başkan Polat'la arasının bozuk olmasına rağmen teklifi kabul etmesi sürpriz olarak değerlendirildi. Öte yandan Hakan Şükür'ün Abdullah Avcı ve Arif Erdem'i de arayarak nabız yolladığı gelen haberler arasında.

NELER YAŞANDI?

17 EKİM: 21.00: Adnan Polat, Murat Yalçındağ ve Adnan Sezgin, Ali Sami Yen'de olağanüstü toplandı.

18 EKİM: 17.00: Yönetim, kulüp binasında bir araya geldi. Polat'ın Hikmet Karaman önerisini diğer yöneticiler kabul etmedi. Hagi ve Tugay isimleri ortaya atıldı. Mehmet Helvacı'nın "Hakan Şükür'ü sportif direktör yapalım" önerisi kabul edildi.

21.00: Helvacı, Hakan Şükür'le bir araya gelip teklifi iletti. Görüşmede para konuşulmadı. Teklife çok şaşıran Şükür süre istedi. 21.30: Polat, Hagi'yi aradı. Teknik direktörlük için kendisinin düşünüldüğü iletildi. Rumen hoca "Hemen gelirim" dedi. Polat diğer adaylarla görüşmek için Hagi'ye
"Bizden haber bekle" dedi.

19 EKİM: 01.45: Polat, Hakan Şükür'le telefonda görüştü. "Takımın sana ihtiyacı var" dedi. Hakan Şükür bu görüşme sonrasında sportif dikektörlük görevi konusunda büyük oranda ikna oldu. 11.00: Yönetim kurulu birkez daha toplandı. Hagi ve Hakan Şükür isimleri kabul edildi. Tugay'ın görevinde kalması ve Rijkaard'ın tazminat sorunu çözüldükten sonra açıklama yapılması kararlaştırıldı.