Cimbom iki Fenerli'nin peşinde

İşte beklenen gün geldi ve Galatasaray bombayı patlatmak üzere... Hem de iki tane birden...

Giriş Tarihi 15 Ekim 2010, 00:00 Güncelleme 04 Haziran 2011, 13:37
Cimbom iki Fenerli’nin peşinde

İÇİNDEKİLER

İster siz buna intikam deyin ister ezeli rekabet Galatasaray Başkanı Adnan Polat, şu anda Fenerbahçe'de top koşturan bir isim ile geçmişte sarı-lacivertli formayı giyen bir isim için çalışmaları başlattı bile...

Sarı-kırmızılı yönetim Aykut Kocaman'ın kadroda düşünmediği isme haber yollayarak, devre arasına kadar sabretmesini istedi. Bahsettiğimiz bu iki ismin sarı-kırmızılı formayı giymeleri için Frank Rijkaard'ın da onayının alınması gerekiyor.

Bu isimlerin biri, A Milli Takımı'n da formasını giyen Colin Kazım... Fenerbahçe'ye geldiği günden beri, bir türlü istenilen performansa kavuşamayan ve özellikle özel hayatında yaşadığı problemlerden ötürü gerek eski teknik direktör Daum, gerekse Aykut Kocaman'la sorunlar yaşayan Kazım'ın transfer edilmesi Rijkaard'a bağlı.

Eğer Rijkaard onay verirse sezon sonu beklenmeden Kazım, Ocak ayından itibaren Galatasaray forması giyebilecek.

KAZIM 'EVET' DİYECEK

Geride bıraktığımız 6 haftada Colin Kazım'ı 18 kişilik kadrolara almayan teknik direktör Kocaman, Gençlerbirliği önünde kadroya Kazım'ı da dahil etti. Kazım, yaptığı her açıklamada Kazım'ın kendini toparlaması ve sadece futbolu düşünmesi durumunda takımda oynatacağını dile getiren Kocaman'ı, deyim yerindeyse, sınayacak. Antrenmanlarda iştahlı görünen ve takımın yeniden değişmez oyuncularından olmak için çaba sarfeden milli oyuncu, Aykut Hoca'ya karşı olan bu samimiyetinden
sonra, kadroda yer bulamazsa Aziz Yıldırım'la konuşup affını isteyecek. Kısacası, Kazım'ın Fenerbahçe'deki işleri yolunda gitmezse Galatasaray'dan gelecek teklife "Evet" diyeceği belirtiliyor.

Kazım'ın Fenerbahçe ile olan mukavelesinden ötürü dikkatli davranmak isteyen Galatasaray Yönetimi, Rijkaard ve Kazım'ın gönlünü aldıktan sonra Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım ile görüşeceği iddia ediliyor.

2011 Mayıs'ına kadar sarı-lacivertli takım ile sözleşmesi olan Kazım'a Galatasaray'ın daha önce de Haldun Üstünel aracılığıyla teklif götürdüğü iddia edilmişti.

TUNCAY GALATASARAY YOLUNDA


Bu sezon flaş bir transfer yapamayan, yaptığı transferlerde de geride bıraktığımız 7 haftada istenilen verimi alamayan Galatasaray Yönetimi, İngiltere'de mutsuz olan Tuncay Şanlı'nın transferi için büyük çaba sarfedecek.

Premier League ekiplerinden Stoke City'de forma şansı bulamayan ve burada mutsuz olan Tuncay Şanlı'nın sözleri Galatasaray Yönetimi'nin bir anda iştahının kabarmasını
sağladı. Şanlı, ''Ocak ayına kadar takıma giremezsem kulüpten affımı isteyeceğim'' dedi.

TUNCAY'IN DERDİ DE AYNI

Son oynanan Almanya ve Azerbaycan maçlarında 90 dakikalık bir futbol yüzü göremeyen Tuncay'ın da Kazım'la aynı kaderi paylaşması dikkat çeken özelliklerden oldu.

Tuncay'ın, mevcut durumunda bir değişiklik olmaması halinde farklı çözüm alternatiflerini gözden geçireceğini iddia edilirken Tuncay'ın ocak ayına kadar Stoke City'de kalacağını ve takıma girmek için uğraş vereceğini yazan gazete, futbolcunun, ''Eğer bunu başaramazsam kulüpten affımı isteyeceğim. Kariyerimi ve Türkiye'yi düşünmek zorundayım'' diye konuştuğunu yazdı.

Bu açıklamayla beraber harekete geçmek isteyen yönetim taraftarlardan gelecek tepkiden çekiniyor. Her fırsatta Fenerbahçeli olduğunu ve Türkiye'de bu takımdan başka bir takımda forma giymeyeceğini söyleyen Tuncay'ın 2004-2005 sezonunda kazanılan şampiyonluktan sonraki küfürleri taraftar unutamıyor. İsterseniz o güne kısa bir hatırlatma yapalım...

TUNCAY'DAN GALATASARAY'A KÜFÜRLER

2004-2005 sezonu sonunda gelen şampiyonluktan sonra, Fenerbahçeli futbolcular maçtan sonra üstü açık otobüsle Bağdat Caddesi'nden Samandra'ya doğru yol aldılar.

Yolda Fenerbahçeli taraftarlar şampiyonluğu futbolcularla doyasıya kutladılar... Ancak Fenerbahçeli taraftarların ezeli ve ebedi rakipleri olan Galatasaraylılar'a yönelik çirkin küfürlü tezahüratlarına Fenerbahçe'nin bir futbolcusu da eşlik etti. Tuncay Şanlı da şampiyonlukla kendinden geçmiş ve Galatasaraylılara ağza alınmayacak küfürler ediyordu.

TUNCAY'I BEŞİKTAŞ VE FENERBAHÇE DE İSTİYOR


Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım daha önce yaptığı açıklamada "Tuncay Fener'e gelebilir. Ancak onun için bonservis bedeli ödemeyiz" ifadesini kullanmıştı.

Öte yandan
Şanlı'nın "Türkiye'ye dönebilirim" demesi adı bir dönem Beşiktaş'la da anılan Tuncay'ın siyah-beyazlıı formayı giyebileceği şeklinde yorumlandı.


ÖMER SÜT-Takvim.com.tr