Süper Lig Panoraması

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 27 Ekim 2009 Güncelleme 27 Ekim 2009, 10:10

İÇİNDEKİLER

Gol Krallığı
6 Gol: Shabani Nonda (Galatasaray), Makukula (Kayserispor), Souza (Gaziantep),
5 Gol: Milan Baros (Galatasaray), Kahe (Gençlerbirliği), Colman (Trabzonspor), Alex de Souza (Fenerbahçe),
4 Gol: Mendoza, Tazemeta (Diyarbakırspor), Semih, Güiza (Fenerbahçe), Kewell (Galatasaray), Mustafa Pektemek (Gençlerbirliği), Turgay (Bursaspor), Moritz (Kasımpaşa), Isaac (Manisaspor)

SPOR TURU İÇİN TIKLAYINIZ...

HAFTANIN TAKIMI
FENERBAHÇE:

Fenerbahçe Galatasaray maçlarındaki geleneğini yine sürdürürken futbolcuların kazanma azimleri üst düzeydi. Maçın başından itibaren ezeli rakipleri karşısında üstünlüğü ele geçiren Sarı-Lacivertli takım üst düzey bir futbol oynayarak rakibini 3-1 yendi. Galatasaray karşısında her iki yarıda da etkili bir oyun sergileyen Fenerbahçe Kadıköy'deki atmosferin de etkisiyle sonuca giderek haftanın en başarılı takımı olmaya hak kazandı.

HAFTANIN HOCASI
ERTUĞRUL SAĞLAM

Ona her geçen gün biraz daha şapka çıkarmamak imkansız. Takıma öyle bir sistem oturtmuş ki başarılı olmamak imkansız. Büyükşehir maçında rakibin 9 kişi kalmasının elbette farklı skorda etkisi var ama Ertuğrul Sağlam'ın kafasındaki futbol sistemini oyunculara en iyi şekilde uygulatması bundan çok daha önemli. Sistemden asla ödün vermeyen başarılı teknik adamı alkışlıyor ve haftanın en başarılı hocası olarak ilan ediyoruz.

CEZA TAHTASI
FRANK RIJKAARD:

Sezon başında öve öve bitiremediğimiz Rijkaard belli ki dersini hiç çalışmamış. Fenerbahçe gibi etkili bir takımı durdurmak için hiçbir önlem almadı. Teknik adamların kulübede bir seyirci gibi oturmaya hakkı olamaz. Hadi kadro seçiminde yanlış yapmış olabilirsin ama oyun içinde maçı lehine çevirebilecek hamleler yapamıyorsan bu bir hoca için ciddi kaygılar oluşturur. Rijkaard kötü sonuçta en az futbolcuları kadar sorumlu olup ceza tahtamıza girdi.

HAFTANIN YILDIZI
ALEX (FENERBAHÇE)
A
lex de Souza anlaşılan bu sezon bu köşemizin gediklisi olacak. Sakın 2 gol attığı için haftanın futbolcusu yaptığımızı düşünmeyin. Alex ayrı bir dünya. Alex futbol kokan, gözlerimizin pasını silen bizi farklı dünyalara taşıyan futbol ustası. Galatasaray maçında her yerde o vardı. Bir kaptana yakışacak şekilde takımını dimdik ayakta tuttu. Kendisine alınan önlemleri yine futbolzekasıyla etkisiz hale getirerek haftanın oyuncusu oldu.

HAFTANIN HAKEMİ
YUNUS YILDIRIM

Kasımpaşa-Denizlispor maçı gibi tansiyonu yüksek bir karşılaşmayı iyi yönetti. Gördüğünü çaldı ve yardımcılarıyla iyi anlaşarak maçı hatasız noktaladı.

HAFTANIN GOLÜ
MORITZ (KASIMPAŞA)

Kasımpaşa'nın yıldız oyuncusu Moritz'i sağdan yapılan ortaya ceza sahası içinde voleyle vurarak attığı gol haftanın şüphesiz en güzel golüydü.

ASİST KRALLIĞI
8 ASİST: Arda (G.Saray),
5 ASİST: Ali Tandoğan (Bursa),
4 ASİST: Ceyhun (Ankaragücü), Burak (Eskişehir), Keita (G.Saray), Colman (Trabzon)
3 ASİST: Batalla (Bursa), Alex, Güiza, Vederson (F.Bahçe), İbrahim (Büyükşehir), Cangele (Kayseri), Gabric, Gökhan, Selçuk (Trabzon)

CEZALILAR
SARI KART CEZALILARI: Doğa Kaya (Eskişehirspor), Eren Aydın (Manisaspor), Hayrettin Yerlikaya (Sivasspor)
KIRMIZI KART CEZALILARI: Ali Turan (Kayserispor), Sylla, İbrahim, Okan Buruk (Büyükşehir), Jimm Dixon (Manisaspor), Keita (Galatasaray)

HAFTANIN ANALİZİ
KADIKÖY'DE AYNI TARİFE

Süper Lig'de 10. hafta geride kalırken haftaya damgasını vuran en önemli olay F.Bahçe-G.Saray derbisi oldu. Sarı-Lacivertli takım ezeli rakibini 3-1 yenerken Kadıköy'deki geleneği bozmadı. Bu sonuçla F.Bahçe bu hafta 2. sıraya yükselen Bursaspor ve 3. Galatasaray'la arasındaki puan farkını da 5'e çıkardı. Beşiktaş zorlu Eskişehirspor deplasmanından 1-0'lık galibiyetle ayrılarak arka arkaya 4. galibiyetini aldı. Beşiktaş bu galibiyetle 5. sıraya çıkarken zirve yarışına yeniden ortak oldu. Büyükşehir'i 6-0 yenen Bursaspor haftanın en flaş skoruna imza attı. Timsahlar bu skorla 2. sıraya çıkarak geçen sezonki Sivasspor'un misyonunu üstlendi. Trabzonspor ise Kayseri'yi yenerek yarıştan kopmadı. Ligde 10. haftada fileler 25 kez havalanırken maç başına düşen gol ortalaması 3.1 oldu.