Ergün Penbe: Rijkaard dersini iyi çalışmamış

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 26 Ekim 2009 Güncelleme 26 Ekim 2009, 02:22

İÇİNDEKİLER

Belli ki Christoph Daum dersini Rikaard'dan daha iyi çalışmış. Ya da Fener, Galatasaray derbisinin dünyanın sayılı derbilerinden biri olduğunu Rijkaard'a biri söylemeyi unutmuş.
Böylesi önemli bir maçta Galatasaraylı futbolcuları dün gece tanıyamadım.
Belli ki Kadıköy psikolojisi altında ezilmişler. O baskıyı kaldıramamışlar.
Hafta boyunca yazılı ve görsel basında çıkan derbi haberleri ve 1999'dan beri Kadıköy'de Fenerbahçe'yi yenememe psikolojisi Galatasaray takımını olumsuz etkilemiş.
Maça iyi başlayan taraf Fenerbahçe'ydi. Bunun neticesinde ilk yarının başında biraz da ofsayt kokan bir pozisyonda Alex ile golü buldular. İlk yarıda Galatasaray'ı tanımak mümkün değildi. Galatasaray'ın etkili silahlarından Arda ve Keita'yı Fenerbahçe iyi kapatınca Galatasaray ilk yarı boyunca sadece bir kez pozisyon bulabildi. Sabri'nin sağdan kestiği ortaya Nonda dokunabilse gol olmaması işten bile değildi.
45
dakika boyunca Galatasaray adına tek olumlu hareket buydu.
Galatasaray gibi hücum gücü yüksek bir takımın Fenerbahçe karşısında ilk yarı boyunca bir pozisyon bulması Galatasaray adına çok üzücüydü.
Fenerbahçe ise maçın genelinde sayısız fırsatlar yakaladı... Kazım, Güiza mutlak golleri kaçırdılar... Lugano'nun direkte patlayan bir topu var...
Keita, Arda, Nonda, Elano gibi hücumda mükemmel organizasyonlar yapabilecek oyuncuların varken, bu yıldızların Fenerbahçe karşısındaki silik futbolu inanılır gibi değil... Baros'un da 1. dakikada sakatlanması adına büyük şanssızlıktı...