Türkiye 2 Ermenistan 0

Bursa Atatürk Stadı'nda bu akşam Ermenistan ile karşılaşacak Türk Milli Takımı'nda hedef, alınacak galibiyetle daha önce bu statta oynanan 6 karşılaşmadaki tabloyu bozmak.

Türkiye ile Ermenistan milli takımları arasında bu akşam Bursa'da oynanacak maça giriş için bilet bulamayan bir grup taraftar protesto gösterisi yaptı. Atatürk Stadı yanındaki Kültürpark girişinde toplanan yaklaşık 300 kişilik taraftar grubu, 4 saatlik bekleyişin ardından, bilet bulamadıkları gerekçesiyle Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) aleyhinde sloganlar atmaya başladı.

MAÇ ÖNCESİ FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ...

MAÇTAN FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ...
Bölgeye gelen Bursa Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdürü Fahri Yıldız, bilet olmadığını belirterek, grubun dağılmasını istedi.

Ellerindeki Türkiye ve Azerbaycan bayraklarıyla ''Bursa'ya bir daha milli maç istemiyoruz'', ''Taraftar burada, biletler nerede'' yönünde tezahüratlarda bulunan grup, bölgeden uzaklaşmasına karşın protestolarını sürdürdü.
AZERBAYCAN BAYRAKLARI TOPLATILINCA...
Türkiye ile Ermenistan milli takımları arasında oynanacak maç öncesi stat girişinde Azerbaycan bayraklarının toplanması tepki çekti.
Bursa Atatürk Stadı çevresine güvenlik kordonu kuran emniyet güçleri, taraftarları üç aşamalı aramanın ardından içeri aldı ve tüm taraftarlara Türk bayrağı dağıttı.
Güvenlik güçleri, taraftarların yanında getirdikleri, çakmak, bozuk para, şemsiye gibi eşyaların yanı sıra Azerbaycan bayraklarının da stada sokulmasına izin vermiyor.
Azerbaycan bayraklarının toplanma yöntemi ise tepki çekiyor. Kamu-Sen Bursa İl Temsilcisi Selçuk Türkoğlu, ekmek selesine atılan Azerbaycan bayraklarını gazetecilere göstererek, şunları söyledi:
''Dost ülkenin bayrağına bunun yapılması, büyük bir saygısızlık. Bayrakları katlamak yerine buruşturup, atmışlar. Azerbaycan bayraklarının stada sokulmamasını anlamak mümkün değil. Başka ülkeye gitsek, Türk bayraklarına da mı böyle yapılacak?''
Bu arada, stat çevresinde biriken biletsiz taraftarlar, zaman zaman taşkınlık yaptı.
Bazı gruplar, ellerinde Azerbaycan bayraklarını sallayarak, ''Bursa burada, Ermeniler içerde'', ''Kulüp, taraftarına sahip çık'' gibi sloganlar atarken, bir grup biletsiz taraftar ile polis arasında arbede çıktı. Polis, gruba biber gazı kullanarak, müdahale etti. Çıkan karmaşada bir kişi de bayıldı.
AZERBAYCAN BAYRAKLARI DAĞITILDI...
Türkiye ile Ermenistan milli takımları arasında Bursa'da oynanacak maç öncesi stat çevresinde Azerbaycan bayrağı dağıtıldı. Kamu-Sen Bursa İl Temsilcisi Selçuk Türkoğlu, beraberindekilerle birlikte gerçekleştirdiği bayrak dağıtımının ardından yaptığı açıklamada, maç biletlerinin ne şekilde, hangi şartlara göre dağıtıldığını öğrenmek istediğini bildirdi.
Türkoğlu, FIFA'nın stada Azerbaycan bayrağı sokulmaması yönünde bugün verdiği kararı da çifte standart ve kabul edilemez olarak değerlendirerek, şunları kaydetti: ''Bursalı taraftarlar, Bursalılar bu maçla birlikte Azerbaycan'ın işgal altındaki topraklarına, o işgalden kurtulması için sürgünde yaşayan 1 milyon Azerbaycanlının sürgünden kurtulması için Azerbaycan bayraklarıyla birlikte milli takımını destekleyecektir. Bu nedenle kapıların açılmasını, Bursalı taraftarlara kapıların kapatılmamasını istiyoruz, talep ediyoruz. Biz bu nedenle getirmiş olduğumuz Azerbaycan bayraklarını buradaki arkadaşlardan sonra stada girebilen arkadaşlara dağıtacağız. Azerbaycan bayraklarının olmadığı bir Ermenistan maçında Türk milleti dünyaya mesaj verememiş demektir. Bu nedenle Azerbaycan bayraklarıyla birlikte taraftarların stada alınmasını, federasyonun bu konuda kolaylık sağlamasını bekliyoruz''
Yaklaşık 150 kişilik grup daha sonra bölgeden ayrıldı.
GÜL'DE BURSA'DA
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, özel uçak ''ANA'' ile 15.55'te Bursa'ya geldi.Gül'ü Bursa Yenişehir Havaalanında, Bursa Valisi Şahabettin Harput, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Garnizon Komutanı Tümgeneral Osman Baykurt ve öteki ilgililer karşıladı.
MAÇ ÖNCESİ FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ...
MAÇTAN FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ...

Cumhurbaşkanı Gül'e, uçaktan indiğinde iki çocuk tarafından çiçek takdim edildi. Gül, ''Bursa'nın ufak tefek taşları'' türküsü eşliğinde sergilenen kısa halk oyunu gösterisini de izledi. Abdullah Gül, gösterinin ardından halk oyunları ekibindeki çocuklarla fotoğraf çektirdi.
ERMENİSTAN CUMHURBAŞKANI SARKİSYAN, BURSA'YA GELDİ
Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan, saat 16.20'de Bursa'ya geldi.
Sarkisyan, Uluslararası Yenişehir Havaalanı'nda Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu tarafından karşılandı. Karşılamada, Bursa Valisi Şahabettin Harput, Garnizon Komutanı Tümgeneral Osman Baykurt, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve öteki ilgililer bulundu.

GÜL VE SARKİSYAN BURSA'DA BÖYLE KARŞILANDI...
MAÇTAN FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ...
Sarkisyan ile birlikte Ermenistan Dışişleri Bakanı Edvar Nalbandyan da Bursa'ya geldi.
Serj Sarkisyan, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Almira Otel'de bir araya gelecek. Her iki cumhurbaşkanı, daha sonra Atatürk Stadyumu'nda yapılacak Türkiye-Ermenistan maçını izleyecek.
Serj Sarkisyan'ın Cumhurbaşkanı Gül ile buluşmasından önce Ermenistan Milli Takımı'nı kamp yaptığı otelde ziyaret etmesi de bekleniyor.
Bu arada, Sarkisyan'ın uçağının inişinden önce sinyal kesici ''jammer''la donatılmış araçların havaalanına getirildiği gözlendi. Havaalanında bulunan Türk bayrağının yanındaki direğe Ermenistan bayrağının da çekildiği görüldü.
Öte yandan, Sarkisyan'ın uçağının kokpit camına Ermenistan bayrağı asıldığı dikkati çekti.


AZERİ BAYRAĞINA İZİN YOK


Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mahmut Özgener, Türkiye'nin Ermenistan ile bu akşam Bursa Atatürk Stadı'nda yapacağı maça Azerbaycan bayraklarının alınıp alınmayacağına ilişkin, ''FIFA'nın ulusal ve uluslararası müsabakalarda üzerinde çok hassasiyetle durduğu konular var. Bu konularla ilgili FIFA delegesi gerekli uyarıyı yaptı'' dedi.
Özgener, TFF'nin, Ermenistan Futbol Federasyonu yöneticileri onuruna verdiği öğle yemeğinin ardından, gazetecilerin sorularını yanıtladı.
''Akşamki maça Azerbaycan bayrağı alınacak mı?'' yönündeki soru üzerine, Özgener, ''FIFA delegesi düşüncelerini güvenlik toplantısında paylaştı. Biz de bu konuyu valimize aktardık. İnanıyorum ki FIFA delegesinin çok hassasiyetle üzerinde durduğu konular hakkında valilik gerekeni yapacak'' diye konuştu.
Özgener, aynı sorunun bir kez daha yinelenmesi sonucu, ''Onu vali beye soracaksınız. Bizim karışabileceğimiz bir durum değil. Burada FIFA delegesin yaptığı uyarı var. Bunun ardından devam eden süreç var'' dedi.


STAT ETRAFI SÜSLENDİ
Bursa'da bu akşam Türkiye ile Ermenistan arasında oynanacak olan 2010 Dünya Kupası Eleme Grubu karşılaşması öncesi olağanüstü güvenlik önlemleri alınırken, Atatürk Stadyumu'nun çevresi Türk ve Azerbaycan bayraklarının bulunduğu stikırlarla süslendi. Davetiye alamayan taraftarlar ise stat çevresinde bekliyor.
Türkiye-Ermenistan Milli maçı nedeniyle Bursa polisi karşılaşmanın oynanacağı Atatürk Stadı önünde saatler önce geniş güvenlik önlemleri aldı. Görevlilerden başka kimseyi stada yanaştırmayan polis, adeta etten duvar ördü. Stat önündeki bekleyen yayıncı kuruluş dışındaki canlı yayın araçları Reşat Oyal Kültür Parkı'nın içine alındı.
Stadın çevresinde bulunan aydınlatma direkleri, reklam panoları ve ağaçlar Türkiye ve Azerbaycan bayrakları bulunan stikırlarla süslendi.
Davetiye bulmakta güçlük çeken taraftarlar stadın çevresinde bekliyorlar. 15 binden fazla davetiyenin kimlere dağıtıldığının bilinmediğini söyleyen seyirciler, "Bu biletleri kimlere verdiler bilmiyoruz. Davetiyelerin bir kısım taraftar grubuna verildi. Onlarda dağıtmadılar. İçerde yaşanabilecek olumsuzluklardan Bursalılar sorumlu değil. Çünkü biletler belli kişilere verildi" dediler.
Bursa'da oynanacak Türkiye-Ermenistan karşılaşmasında bin 800'ü polis olmak üzere toplam 2 bin 500 kişi görev yapacak.
A MİLLİLER'İN SON MAÇI

(A) Milli Takım, Bursa Atatürk Stadı'nda daha önce 4'ü resmi 2'si özel 6 karşılaşma oynadı. Bu karşılaşmalarda 2 galibiyet, 2 mağlubiyet ve 2 beraberlik alan Ay-yıldızlılar, 5 gol atarken kalesinde de 5 gol gördü.
Milliler, Atatürk Stadı'nda yaptığı özel karşılaşmalarda Cezayir ve Rusya'ya aynı skorlarla 1-0 yenilirken, resmi maçlarda Hollanda ve Almanya'yı yine aynı skorlarla 1-0 yenme başarısını gösterdi. Türk Milli Takımı, Kuzey İrlanda ile 0-0, Makedonya ile de 3-3 berabere kalmıştı.
Atatürk Stadı'nda oynanan bu maçlarda akıllarda kalan ise Türkiye'nin iki dünya devi Almanya ve Hollanda'yı yenmesi ve Makedonya maçında Alpay Özalan'ın 3 gol atmasıydı.
MAÇI İSVEÇLİ HAKEM HANSSON YÖNETECEK
Türkiye ile Ermenistan Milli Takımları arasında saat 21.00'de başlayacak karşılaşmayı İsveç Futbol Federasyonu'ndan Martin Hansson yönetecek. Bursa Atatürk Stadyumu'ndaki karşılaşmada Hansson'un yardımcılıklarını Henrik Andren ve Stefan Wittberg yapacak. Karşılaşmanın dördüncü hakemi ise Martin Ingvarsson.
MAÇ ÖNCESİ FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ...

TERİM'DEN 92. MAÇLA VEDA...

Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, (A) Milli Futbol Takımı'nın 19. Dünya Kupası Avrupa elemelerinde bugün Bursa'da Ermenistan ile yapacağı 5. Grup'taki 10. ve son maçta, son kez ay-yıldızlı ekibin başında sahaya çıkacak.

Fatih Terim, elemelerde cumartesi günü Belçika ile yapılan maç sonrası düzenlediği basın toplantısında, Bursa'daki karşılaşmanın milli takıma veda maçı olacağını açıklamıştı.

Fatih Terim, (A) Milli Futbol Takımı'nın Ermenistan ile bugün yapacağı 19. Dünya Kupası Avrupa elemeleri 5. Grup'taki 10. maçında, 92. ve son milli sınavına çıkacak.

(A) Milli Futbol Takımı'nın başında ilk maçına 11 Nisan 1990 tarihinde Kopenhag'da Danimarka'ya karşı 1-0 yitirilen özel karşılaşmada çıkan Fatih Terim, daha sonra 1993-1996 yılları arasında görev yaptığı milli takımı, 17 Ağustos 2005'de Sofya'da Bulgaristan ile yapılan özel karşılaşmadan bu yana çalıştırmaya devam ediyordu.

Ay-yıldızlı ekip, (A) Milli Takım'ın başında en çok maça çıkan teknik adam unvanını açık ara elinde bulunduran Fatih Terim yönetiminde yaptığı toplam 91 maçta, 42 galibiyet, 26 beraberlik, 23 yenilgi alırken, 134 gol atıp, kalesinde 101 gol gördü.

468. SINAV

(A) Milli Futbol Takımı, Bursa'da Ermenistan ile yapacağı 19. Dünya Kupası Avrupa elemeleri 5. Grup'taki 10. ve son maçla birlikte, 468. karşılaşmasına çıkacak.

Türk Milli Takımı, 86 yıllık tarihinde, 246'sı resmi, 221'i özel olmak üzere geride kalan toplam 467 maçta 164 galibiyet, 112 beraberlik alırken, 191 kez de rakiplerine yenildi.

Ay-yıldızlı ekip, bu maçlarda toplam 602 gol atarken, kalesinde ise 712 gol gördü.
MAÇTAN FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ...

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.