Sonuna kadar Alex

Bu sezon Süper Lig'de olağanüstü performans gösteren Alex, Sarı-Lacivertli yönetimi harekete geçirdi. Senede 2 milyon 350 bin dolar kazanan Brezilyalı yıldızın sözleşmesinin aynı fiyattan 2013'e kadar uzatılması planlanıyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 07 Ekim 2009 Güncelleme 07 Ekim 2009, 01:59

İÇİNDEKİLER

FENERBAHÇE'NİN TARİHİ MAÇINDAN KARELER İÇİN TIKLAYIN

Geçtiğimiz sezonun ortasında Fenerbahçe'yle iki yıllık sözleşme imzalayan Alex ile yönetim, oyuncunun bu sene gösterdiği performansından sonra bu oyuncuyla tekrar masaya oturma kararı aldı. Geldiği günden bu yana Türk futbol kamuoyunun büyük beğenisini toplayan Alex'e 2013 yılına kadar sürecek yeni bir sözleşme ile "Krallara layık" bir jübile teklifinde bulunulacak.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ

ADI ZİRVEDE

Sözleşmesinin uzatılmasına sıcak baktığını daha önce açıklayan Alex'in yapılacak teklifi kabul edeceği ve sorun çıkarmayacağı da gelen haberler arasında. Bu arada Goal.com futbol sitesi, Alex'i, Arsenalli Fabregas, Romalı Totti, Boca'lı Palermo ve Palmeiras'lı Souza birlikte haftanın en başarılı 4 futbolcusundan birisi olarak seçti.

VEDERSON'DA İKİNCİ BAHAR!
İlk geldiği sezon Zico döneminde başarılı maçlar çıkartan ancak geçen sezon ortalarda gözükmeyen Vederson, Daum ile 2. baharını yaşıyor. Brezilya asıllı futbolcu sol bek mevkini lig maçlarında Carlos'tan devralmış gibi gözüküyor.

CRISTIAN HABER BEKLİYOR
Fenerbahçe'de ön libero mevkinde başarılı bir sınav veren Cristian Baroni, ülkesinde yayınlanan haberlere göre her an Brezilya Milli Takımı'na çağrılabileceği orta çıktı. espodrtivo. com adlı internet sitesi teknik direktör Dunga'nın Cristian'ı takibe aldığı ve bu futbolcuyu her an Brezilya Milli Takımı aday kadrosuna çağırabileceği açıklandı. Cristian, F.Bahçe'nin 15 resmi maçında da 90 dakika görev yaptı

ÖZER HURMACI'YA BÜYÜK DESTEK
Yeni transfer Özer Hurmacı'ya en büyük destek hocasından ve kaptanından geliyor. İlk 11'de oynamak için sabırsızlanan genç futbolcuya Daum ve Alex'in, "Sabırlı ol. Uzun maratonda sana çok sıra gelecek" diye telkinde bulundukları bildirildi.

MÜTHİŞ REKABET
Fenerbahçe'de "En formda" bölge sağ kanat olarak görünüyor. Sağbek oynayan Gökhan ve Önder ile, ortanın sağında yer alan Kazım ve Mehmet Topuz arasında müthiş bir forma savaşı var. Bu 4 isim içinde en avantajlı olan ise kuşkusuz Gökhan Gönül.

SANTOS BİLMECESİ
Sezona iyi başlamasına rağmen özellikle son 1 aydır son derece formsuz bir görüntü çizen Andre Dos Santos, Fenerbahçe'de en çok hayal kırıklığı yaratan isim oldu. Brezilya Milli Takımı'nda çok iyi maçlar çıkartmasına rağmen, Sarı-Lacivertli ekipte kötü bir performans çizen ve istatistiklere göre en çok top kaybeden (34) Santos, hekes için tam bir bilmece oldu.

GERÇEK YERİ SOLBEK!

Bu futbolcuyu yakından tanıyanlar, Santos'un hem eski takımında hem de Brezilya Milli Takımı'nda solbekte mevkinde forma giydiği, Fener'de ise ortanın solunda oynadığı için sıkıntı yaşadığını iddia ediyorlar. Ancak Daum'un her koşulda Santos'tan vazgeçmeyeceği de gelen bilgiler arasında.

FENER'DE SAKAT TOPÇU KALMADI
Fenerbahçe'de Santos, Gökhan ve Güiza'nın iyileşip G.Birliği maçında forma giymesinin ardından Deniz Barış'ın da iyileşmesiyle sakatlığı bulunan futbolcu kalmadı. Bu durum yoğun maç trafiği öncesinde en çok teknik direktör Christoph Daum'u sevindiriyor.

EN GUZEL CEVAP!
Savunmanın göbeğinde görev yapan Bilica ile Lugano, başarılı futbolları ve uyumlarıyla gözdoldurdurmayı başardı. Her ikisi de "Benzer tipte oyuncular. Birlikte oynayamaz" eleştirilerine en güzel cevabı verdiler.

DAUM İKİLİYİ BOZMUYOR

Süper Lig'de geride kalan 8 haftada Fenerbahçe'nin sadece 3 gol yemesinde büyük katkıları olan Lugano ve Bilica ikilisini teknik direktör Daum da bozmayı düşünmüyor. Öyle ki yabancı kontenjanınından dolayı Carlos'u kesmeyi göze alan Alman teknik adam, Bilica ve Lugano'yu her koşulda sahaya sürüyor.