CHP'li Eren Erdem'in algı operasyonu patladı: Parti üyesi İBB çalışanıyla çiftçi diye röportaj yaptı

Cumhuriyet Halk Partisi Meclis Üyesi Eren Erdem’in traktör önünde röportaj verdiği akaryakıt haberinin kurgu olduğu ortaya çıktı. Haberde yakıt fiyatlarından şikayet eden kişinin çiftçi değil, CHP parti üyesi ve İBB çalışanı olduğu ortaya çıktı. Haberin algı operasyonuna yönelik yapıldığını belirten akaryakatı istasyonu çalışanları, CHP yönetimi ve Eren Erdem'e tepki gösterdi.

Giriş Tarihi 05 Temmuz 2022, 13:03 Güncelleme 05 Temmuz 2022, 13:59
CHP’li Eren Erdem’in algı operasyonu patladı: Parti üyesi İBB çalışanıyla çiftçi diye röportaj yaptı

İÇİNDEKİLER

CHP Parti Meclis Üyesi ve eski milletvekili Eren Erdem, geçtiğimiz Cuma günü Şile'de bir akaryakıt istasyonunda akılalmaz bir algı operasyonuna kalkıştı. Beraberindeki partili bir heyetle yakıt istasyonuna gelen Erdem, yetkililerinden izin almadan çekim yapmaya çalıştı. Erdem, İBB'de kıyı temizleme personeli olan Kadir B.'yi çiftçi gibi gösterdi. İBB çalışanı Kadir B. traktörü pompaya yaklaştırılarak 1405.25 TL'ye yakıt alındı.

İSTASYON ÇALIŞANLARINDAN ERDEM'E TEPKİ
Eren Erdem, traktörün önünde röportaj verdiği sırada istasyon çalışanlarının tepkisiyle karşılaştı. Çalışanlar, istasyonun özel bir mülk olduğunu ve izin almadan çekim yapılamayacağını söyledi. Milletvekili olduğunu dile getiren Erdem, çekimlerine devam etti.

İstasyonun market bölümünde bir kadın ile röportaj yapmaya çalıştı. Eren Erdem ise, İBB çalışanı Kadir B.'nin traktör yakıt parasını kardeşi Erdeniz Erdem'in kredi kartıyla ödedi.

BİR ALGI OPERASYONU DA KÖYDE
Daha sonra, aslında Çayırbaşı Mahallesi'nde 2 dönümlük arazide tarım yapan Durmuş T. ile Akçaköse köyüne gidip Kadir B.'nin traktörüyle, köyün en çok tarım yapan çiftçisiymiş gibi röportaj yaptı.

İSTASYONDA HABERSİZ ÇEKİM YAPMAYA ÇALIŞTILAR
Şile'de yakıt istasyonunda uzun yıllardır çalışan Hakkı Selim yaşananlara tepki göstererek;
Çayırbaşı'ndan bir tane traktör geldi. İstasyonun yan tarafına yanaştı. Beklemeye başladı. Arkadaşım gidip kendisine 'niye bekliyorsun' diye sorduğunda, 'Ağabey birisi gelecek, traktörümün mazotu alacak' dediğini söyledi. Ondan sonra aradan 1 saat geçti, 1 saat sonra istasyona 3-4 araba ve CHP Milletvekili Eren Erdem geldi.

Kendileri istasyonda traktöre binip yakıt aldığı çiftçiyle röportaj yapmaya çalıştığını beyan etmeye çalıştılar. Kendilerine müdahale ettim. Böyle bir şeyin yapamayacaklarını söyledim. Çünkü istasyonun böyle bir şeye izin vermediğini, istasyon sahibinin böyle bir şeye müsaade etmeyeceğini söyledim. Kendi kafalarına göre çekim yapamayacaklarını söyledim.

Ben olaya gittiğimde kendileri bir kısım çekim yapmışlar. Eren Erdem traktöre binip geri çekmeye çalıştı, çekemedi.

TAMAMEN BİR ALGI OPERASYONUYDU
Benzin istasyonu çalışanı Hakkı Selim konuşmasının devamında yaşananları şöyle anlattı:
Büyükşehir Belediyesinde çalışan kendini çiftçi diye tanıtan, Çayırbaşı'nda ikamet eden arkadaşımız kendisi traktörünü geri doğru çekti. Kendilerinde istasyondan ayrılmalarını rica ettim. Kendileri yine aynı şekilde çekim yapmaya devam etmek istediler. Elimizden geldiği kadar müsaade etmemeye çalıştık. Ama yapılan tamamen bir algı operasyonuydu. Bunun farkında olduğumuz için biz elimizden geleni yaptık.

ONA CHP TARAFINDAN GÖREV VERİLMİŞ
Milletin de inanmamasını söylüyorum, tamamen algı operasyonuydu. Traktörün sahibi arkadaşımız kendisi Büyükşehir'e bağlı kıyı temizlemede çalışıyor. Şu anda normalde o saatte kendisinin işte olması gerekiyor. Ama kendisi işte değil, çünkü ona CHP tarafından bir görev verilmiş. Burada traktörle dediğim gibi 1 saat beklemek zorunda kaldı. Kendisi kesinlikle çiftçi değildir, traktörü vardır. Benim de traktörüm var ama traktörümüzle çiftçilikle alakalı bir şeyimiz yoktur.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN