CHP, Merkez Bankası'nın faizi sabit tutmasına tepki gösterdi

Merkez Bankası, faizi yüzde 10,25'te sabit tuttu. Faiz lobilerinin ekmeğine yağ süren Cumhuriyet Halk Partisi ise Merkez Bankası'nın bu kararını beğenmedi. İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu yaptığı paylaşımda "Öngörülemeyen yönetim bir hata daha yapmış oldu" ifadelerini kullandı.

Giriş Tarihi 22 Ekim 2020, 16:02 Güncelleme 22 Ekim 2020, 16:18
CHP, Merkez Bankası’nın faizi sabit tutmasına tepki gösterdi

İÇİNDEKİLER

Merkez Bankası, piyasaların merakla beklediği faiz kararını duyurdu. 24 Eylül'deki son Para Politikası Kurulu toplantısında, politika faizi 200 baz puan artırılarak yüzde 8,25'ten yüzde 10,25'e yükseltilmişti.

FAİZİ SABİT TUTTU
Merkez Bankası, bugün gerçekleştirilen Para Politikası Kurulu toplantısının ardından açıkladığı faiz kararında bir değişikliğe gitmedi. Böylece politika faiz oranı yüzde 10,25'te sabit kaldı.

CHP'DEN "NEDEN FAİZ ARTMADI" TEPKİSİ
Merkez Bankası'nın faiz kararında bir değişikliğe gitmemesi sonucu CHP'den tepki geldi. Merkez'in kararında faizi neden yükseltmediğini sorgulayan CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu, sosyal medya hesabından kararı şu sözlerle eleştirdi "Bütün piyasa en az 2 puan faiz artışı bekliyordu...Bu beklenti bütün piyasada satın alındı ve kur 10 kuruş düştü... TCMB 'Sürpriz ve Beklenmeyen' bir biçimde faizi sabit tuttu.. Kur uçmaya başladı... Öngörülemeyen yönetim bir hata daha yapmış oldu... Bundan sonra daha zor..."