AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten AYM üyesinin skandal paylaşımına tepki: Utanç verici bir saygısızlık

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Anayasa Mahkemesi Üyesi Prof. Dr. Engin Yıldırım'ın dün gece yaptığı skandal paylaşıma "Türkiye’ye geçmişte acılar yaşatmış müdahalelerin sloganının bir Anayasa Mahkemesi Üyesi tarafından kullanılması utanç verici bir saygısızlıktır" tepkisini gösterdi.

Giriş Tarihi 14 Ekim 2020, 08:50 Güncelleme 14 Ekim 2020, 09:10
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik’ten AYM üyesinin skandal paylaşımına tepki: Utanç verici bir saygısızlık

İÇİNDEKİLER

Anayasa Mahkemesi Üyesi Engin Yıldırım, dün gece AYM binasının fotoğrafını paylaşarak "Işıklar yanıyor" yazmış ve darbe imasında bulunmuştu. Yıldırım, darbe iması yaptığı bu paylaşımını gelen tepkilerin ardından sildi ve "Şahsi Twitter hesabımda yaptığım paylaşımda kullandığım ibare maksadı aşan bir şekilde yorumlandı ve bundan büyük bir üzüntü duymaktayım. Gayem, AYM'nin bir hukuk ışığı olduğuna vurgu yapmaktı. Demokrasi dışı tüm oluşum, araç ve teşebbüsleri ima etmem asla söz konusu değildir" açıklamasını yaptı.

Ancak, skandal sözlere tepkiler devam ediyor. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik de sabah saatlerinde Twitter hesabından bir açıklama yaparak duruma tepki gösterdi.

"UTANÇ VERİCİ BİR SAYGISIZLIK"
Ömer Çelik, şunları yazdı "Türkiye'ye geçmişte acılar yaşatmış müdahalelerin sloganının bir Anayasa Mahkemesi Üyesi tarafından kullanılması utanç verici bir saygısızlıktır. Hukuktan başka bir dili olmaması gereken bir AYM mensubunun hukuku katletmenin sembolü olan bir dille konuşması vahimdir.

"MÜDAHALELER NETİCESİNDE HUKUK DÜZENİMİZ ORTADAN KALDIRILMIŞTIR"
Müdahaleler anayasal düzeni yıkmış ve milletimize büyük acılar yaşatmıştır. Müdahalelerin neticesinde hukuk düzenimiz ortadan kaldırılmıştır. Varlık sebebi hukuk olan AYM'de bir üye ise hukuku katleden müdahalelerin diliyle konuşuyor... Bu kabul edilemez.

"GERÇEK HUKUKÇULAR, DARBE GİRİŞİMİNDE GÜÇLÜ BİR DİRENİŞ GÖSTERDİLER"
Türkiye'nin gerçek hukukçuları en son 15 Temmuz darbe girişiminde teröristlerin müdahalesine güçlü bir direniş gösterdiler.

Gerçek hukukçular demokrasiyi koruma mücadelesi verdiler. AYM Üyesi'nin kullandığı dil ise milleti tehdit etmenin ve hukuku yıkan müdahalelerin dilidir."