Anneliği reddeden kadın eksiktir

Cumhurbaşkanı Erdoğan, KADEM’in yeni hizmet binasının açılışını gerçekleştirdi. En az 3 çocuk mesajını yineledi ve ekledi: Anneliği reddeden, evini çekip çevirmekten vazgeçen bir kadın, iş dünyasında istediği kadar başarılı olsun eksiktir, yarımdır

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 06 Haziran 2016 Güncelleme 06 Haziran 2016, 01:07
Anneliği reddeden kadın eksiktir

İÇİNDEKİLER

Cumhurbaşkanı Erdoğan, açılış törenleri için dün İstanbul'daydı. İlk olarak Üsküdar'da restorasyonu tamamlanan Kısıklı Abdullahağa Camii'nin açılışını yaptı. Buradaki konuşmasında, "Bu camimiz, yenilenmiş haliyle ümmetin emrinde olacaktır. Bu beldede şimdi de Çamlıca'da bir mabedimiz yükseliyor. Hedefimiz 2 yıla kalmaz orayı da bitirmek" ifadelerini kullandı. Erdoğan, daha sonra Kadın ve Demokrasi Derneği'nin (KADEM) yeni hizmet binasının açılış törenine katıldı. İşte Erdoğan'ın konuşmalarından satırbaşları:

GİZLİ KAHRAMANLAR
Kadın demek insanlığın ta kendisi demektir, kadın yoksa insan da yok. Kadınların üretimde gizli kahramanlar olduğunu biliyoruz. Kamuda, özel sektörde, siyasette kadınlarımız çok önemli görevler üstleniyor. İstihdama katılan kadınlarımızın sayısı her geçen gün artıyor. Evinin hanımı ve çocuklarının annesi olarak zaten çok önemli görevler üstlenen kadınlar artık iş dünyasında da kendilerini gösteriyor.

EN AZ 3 ÇOCUK
Kadının iş hayatındaki konumu, onun anneliğini asla geriye atmamalıdır. Çalışıyorum diye annelikten imtina eden bir kadın aslında kadınlığını inkar ediyor demektir. Bu benim samimi düşüncemdir. Anneliği reddeden, evini çekip çevirmekten vazgeçen bir kadın, iş dünyasında istediği kadar başarılı olsun, özgünlüğünü kaybetme tehlikesiyle karşı karşıyadır, eksiktir, yarımdır. Anneliği reddetmek, insanlığın yarısından vazgeçmektir. Anne olmazsa insanlık olur mu? Olmaz. Anne varsa insanlık var. Bunun için her fırsatta en az 3 çocuk tavsiyesi yapıyorum. Bunu ben yapmıyorum, Rabbim emrediyor.

KABUL ETMEM
Üretmek, hayatın her alanında var olmak kesinlikle anneliğe engel değildir. Özellikle çalışan kadınların anneliğini teşvik için önemli düzenlemeler yaptık. Hamilelik, doğum, süt izinlerine kadar kadınlarımızın anneliğini kolaylaştıracak pek çok imkanı devreye soktuk. Hiçbir dönemde olmadığı kadar kadın ve aileye desteği biz verdik. Her alanda kadınları çocuklarıyla birlikte kollayan yasal düzenlemeler gerçekleştirdik. İş hayatının anneliğin alternatifi haline getirilmesini kesinlikle kabul etmiyorum. Kadınlarımıza güveniyorum. KADEM'in kadınlarımızın bu doğrultuda teşvik edilmesine öncülük edeceğine inanıyorum.

SOFRAMIZI PAYLAŞALIM
Ramazan ayının hayırlara vesile olmasını diliyorum. Bu mübarek ayda şayet soframızı öncelikle mağdurlarla, mazlumlarla garip gureba ile ailemizle paylaşmıyorsak, Ramazan'ın idrakine varamamışız demektir. Böyle 5 yıldızlı otellerde lüks iftarlar vesaire filan... Onlar Ramazan ayının idrakine varamamak demektir.

GÜYA TÜRKMÜŞ NE TÜRK'Ü BE?
Erdoğan, Zaim Üniversitesi'nin Mezuniyet Töreni'ne de katıldı. Cumhurbaşkanı, "Ey Almanya... Bak yine söylüyorum, önce Holokost'un hesabını vereceksin. Namibya'da 100 bini aşkın Namibyalıyı nasıl yok ettiniz, nasıl öldürdünüz, onun da hesabını vereceksin. Şimdi oradan çıkıyor bir ukala, bir şey hazırlıyor, Alman Parlamentosu'na sunuyor. Birileri de diyor ki, güya Türk... Ne Türk'ü be? Bunların kanlarının laboratuvar testinden geçmesi lazım. 'Bu karar çıktı ama bu bizim Türkiye ile münasebetlerimizi etkilemez' diyorlar. Sevsinler sizi. Nasıl etkilemez? Ben bunun gereğini yapmaya devam edeceğim" dedi.