MHP’den Kılıç’a sert tepki

Anayasa Mahkemesi eski Başkanı Haşim Kılıç'ın cübbeli veya cübbesiz siyaset yapmasına bir tepki de MHP'den geldi...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 05 Mayıs 2016 Güncelleme 05 Mayıs 2016, 01:46
MHP’den Kılıç’a sert tepki

İÇİNDEKİLER

Anayasa Eski Başkanı Haşim Kılıç'ın Gemerek ve Tosya mahkemelerinin MHP kongresini durdurması ile ilgili "Kongrenin durdurulma kararı hukuksuzdur. Ücradaki bir mahkeme böyle karar alamaz" sözlerine MHP Genel Merkez Avukatı Yücel Bulut'tan cevap geldi. Kılıç'ın açıklamalarını "hukuksuz ve komik" bulduğunu ifade eden Bulut, "Haşim Kılıç'ın tek bir satırını bile okumadan mahkeme kararları hakkında yorum yapmış olması, başkaca kaygıların gölgesinde sergilemiş olduğu bir aceleciliktir." ifadelerini kullandı.

"YORUM YAPMASI ETİK DEĞİLDİR"
Kılıç'ın, dava dosyasının içeriğine vakıf olmadığını belirten Bulut, "Bir mahkeme dosyası ve devam eden yargı süreci hakkında yorumda bulunması etik değildir" dedi. Ankara 12'nci Sulh Hukuk Mahkemesinin, üç kişilik kayyım heyeti görevlendirmesi kararının kesinleşmeden uygulanmayacağını kaydeden Bulut, Gemerek ve Tosya Mahkemelerinin kararları hakkında "Bir ilk derece mahkemesi kararının, bir başka ilk derece mahkemesi tarafından denetlenmesi söz konusu değildir. Asliye Hukuk Mahkemeleri tarafından yapılan, yalnızca Ankara 12'nci Sulh Hukuk Mahkemesi kararının "kesinleşmeden uygulanamayacağının tespiti" ve de infaz işlemlerinin kararın kesinleşmesine kadar durdurulmasıdır." dedi.

"CHP KARARINI YARGITAY ONAYLAMIŞTI"
Haşim Kılıç'ın Anayasa Mahkemesi Başkanlığı döneminde Yargıtay'ın onadığı bir kararı da örnek gösteren Bulut "CHP Keçiören İlçe Kongresi kapsamında görevlendirilen üç kişilik kayyum heyetinin, kendilerini görevlendiren Ankara 1.Sulh Hukuk Mahkemesi'nin kararının kesinleşmesini beklemeksizin kongreyi toplantıya çağırma girişimi karşısında, Ankara 11.Asliye Hukuk Mahkemesi de durdurma kararı vermiş ve bu karar Yargıtay tarafından da doğru bulunarak onaylanmıştı." dedi.