Diz çökecekler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kardeş ülke Azerbaycan'ın lideri Aliyev'i ağırladı... Erdoğan, "Türkiye değil onlar diz çökecek" dedi. Aliyev de net konuştu: Birliğimiz ebedidir...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 16 Mart 2016 Güncelleme 16 Mart 2016, 01:09
Diz çökecekler

İÇİNDEKİLER

Ankara'daki terör saldırısı sonrası Bakü yerine Ankara'da gerçekleşecek Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi (YDSK) 5. Toplantısı dolayısıyla Türkiye'ye gelen Azerbaycan Devlet Başkanı İlham Aliyev için Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde resmi tören düzenlendi. Baş başa ve heyetler arası görüşmelerin ardından iki ülke arasında 6 anlaşma imzalandı. Erdoğan, Aliyev'e "Değerli, aziz kardeşim" diye hitap ederek, özetle şöyle dedi:

GARDAŞLARIMIZA sergiledikleri güçlü dayanışma için şükranlarımı sunuyorum. Toplantıyı Bakü'de yapacaktık. Fakat bu olay sebebiyle sağolsun kardeşim Aliyev, 'Biz gelelim' dedi. Hem bu olay karşısında gücümüzü, dayanışmamızı göstermek, ulusal, uluslararası teröre karşı birlikteliğimizi göstermeleri bakımından bu ziyaretin ve toplantının Ankara'mızda olmasını çok çok manidar buluyorum.

MERHUM babalarının da ifade ettiği gibi "iki devlet bir millet" anlayışının tezahürü olarak ifade ediyorum.

TERÖRE destek vermeyi, teröriste perde olmayı özgürlük diye sunanlar, daha cenazelerimiz defnedilmeden siyasi rant peşinde koşanlar, bu kardeşlik mesajından gerekli dersi almalıdır.

PAZAR günü düzenlenen saldırı, tüm Türkiye'ye, 79 milyonun tamamına yapılmış bir saldırıdır. Bu saldırıyla terör örgütü cani ve alçak yüzünü yine göstermiştir. Amaç Türkiye'yi hedefinden, kutlu yürüyüşünden, iddialarından vazgeçirmektir. Asla başaramayacaklardır. Terörü maşa olarak kullananlar, masumların kanları üzerinden hesap görmek isteyenler Türkiye'ye asla diz çöktüremeyecekler, tam aksine kendileri diz çökecektir.



KARDEŞ KUCAKLAŞMASI
Basın toplantısının ardından iki lider, samimi bir şekilde kucaklaşarak, basın mensuplarına poz verdi. Cumhurbaşkanı Aliyev de Erdoğan'a "Aziz kardeşim" dedi ve ekledi: Bu dehşetli terör saldırısını kınıyoruz. Bizim birliğimiz ebedidir, sarsılmazdır. Yahşi günlerde de ağır günlerde de daima biz birbirimizin yanındayız...



TANAP İÇİN BÜYÜK MÜJDE
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, TANAP'ta çalışmaların hızla ilerlediğini, projenin planlanan süreden önce tamamlanmasına çalışıldığını açıkladı. Erdoğan, Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu projesinin ise aralık ayında açılacağını söyledi. Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, TANAP projesinin 2 yıl sonra açılacağını ifade etti. Türkiye ile Azerbaycan arasında askeri, sivil personelin sosyal, kültürel amaçlı mübadelesine ilişkin protokol Genelkurmay Personel Başkanı Korgeneral İlhan Talu ve Azerbaycan Ankara Büyükelçisi Faik Bağırov arasında imzalandı.