104. maddeye uy

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Anayasa Mahkemesi'ne, '104. maddeye uy' dedi ve ekledi: Cumhurbaşkanı, olarak Anayasa'ya göre, Türkiye Cumhuriyeti'nin devlet organlarının düzenli çalışmasını gözetmekle yükümlüyüm. Yetkiyi aşan karşısında beni bulur...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 12 Mart 2016 Güncelleme 12 Mart 2016, 02:23
104. maddeye uy

İÇİNDEKİLER

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, dün Burdur Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen 208 milyon TL'lik yatırımla hizmete açılan 33 tesisin toplu açılış töreninde konuştu. Erdoğan, özetle şöyle dedi:

DEVLET içinde devlet yok. Türkiye Cumhuriyeti devleti o kadar. Bunlar sahtekar, bunlar cambaz. Bütün hileleri ortaya çıkıyor. Yok neymiş, basın hürriyetiymiş. Gazeteleri var, suçüstü yakalanıyorlar. Güneydoğu'da PKK'lılarla sırt sırta seçimlerde bir araya getirdiler. Bunları gözlerimle gördüğüm zaman yazıklar olsun dedim. Ne günlere kaldık.

İNLERİNE gireceğiz, dedim. Girdik mi? Sadece onlar değil, bir de öbürleri, PKK, PYD, YPG, bunlar hep aynı.

AYM, oy çokluğuyla, bu kişilerin tutukluluk hallerinin -şu ifadeye bak- kuvvetli suç şüphesi olmadığı gerekçesiyle kaldırılmasını istemiş. Bu konuda mahkeme, kesinlikle yetkisi olmadığı halde işin esasına girerek karar vermiştir. ne yazık ki şimdi ben bu olayı yaşayınca gerçekten çok üzüldüm ve buradan söylüyorum, çok kırgınım. Niye? O makamda olana dürüstlük yaraşır da onun için. Bana bunu söyledi.

AYM, Türkiye'ye yönelik en büyük saldırılardan birinin somut örneği olan bir konuda ülkesinin ve milletinin aleyhine karar almaktan çekinmemiştir. Anayasa'yı korumak benim de görevim. Ben de diyorum ki Anayasa'nın 104. maddesine uy. İlk fıkrasını alıp, diğer fıkrasını bir kenara koyma. Bunun üzerinde de hassas ol.