CHP'den bir şey olmaz

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, dünkü kurultay öncesi Muharrem İnce'ye, 'İkinci adam ol' teklifinde bulundu. İnce ise net konuştu: MYK'da 5 yıl bulundum. Bu kafayla başarılı olunamaz

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 17 Ocak 2016 Güncelleme 17 Ocak 2016, 01:20
CHP’den bir şey olmaz

İÇİNDEKİLER

Girdiği 7 seçimde de hezimet yaşayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, tek kazandığı sandık olan kurultayda ortaya çıktı... Dün yapılan 35. Kurultay'da kürsüye çıkan ve Türkiye Cumhuriyeti'nin halk tarafından seçilen ilk Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a "Diktatör" benzetmesi yaparak hakaretler yağdıran Kılıçdaroğlu'nun, önceki gece ilginç bir görüşme yaptığı doğrulandı... Kılıçdaroğlu, genel başkanlığa aday olması beklenirken "Olağanüstü Kurultay çağrısına uyulmadığı için" aday olmayacağını açıklayan CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce ile görüştü. Ankara kulislerine sızan bilgiye göre görüşme, Kılıçdaroğlu'nun daveti üzerine gerçekleşti. Eski genel merkez binasındaki ikili görüşmede Kılıçdaroğlu, "Gel, partide ikinci adam ol. Merkez Yönetim Kurulu- MYK üyeliği de senin hakkın. CHP'de ikinci adamın ne kadar önemli olduğunu biliyorsun" dedi.

4. KEZ GENEL BAŞKAN
Muharrem İnce ise parti politikalarını eleştirdiğini belirterek, "Ben, MYK'da 5 yıl bulundum. Bu anlayışla başarılı olunamaz. Yine aynı anlayış devam edecek. Bu sebeple teklifinizi kabul edemem. Aynı kafayla farklı bir yola girilemez" diyerek teklifi reddetti. Bu ararda Kılıçdaroğlu, 1238 delegenin oy kullandığı Kurultay'da, 990 delegenin oyunu alarak CHP'nin 4. kez Genel Başkanı oldu.

MUSTAFA BALBAY BARAJA TAKILDI
CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, CHP'nin seçim barajına takılarak, Genel Başkanlığa aday olamadığını söyledi. Bin 200 delegenin olduğu CHP'de en az 120 imzayı toplaması gereken Balbay'ın çabaları işe yaramadı. 92 imzada kalan Balbay'ın, yakınlarına, "Ben CHP'yi iktidar yapmak için elimden geleni yaptım. Ancak anladım ki, parti içindekiler iktidar olmak istemiyor. Başarısız bir başkanla yola devam etmek istediler. Yapacak bir şey yok. Takdir delegelerin" dediği öğrenildi. Balbay, "istifa edecek" iddialarını ise yalanladı. Bu arada eski genel başkanlardan Deniz Baykal'ın salonda Genel Başkan Kılıçdaroğlu ve diğer eski başkanlarla birlikte oturmaması dikkat çekti. Baykal, salonun bir ucunda Antalya il örgütü ile kurultayı takip etti.

ERDOĞAN'A HAKARET ETTİ
Hendekçi PKK'lılara "Arkadaşlar" diye hitap eden Kılıçdaroğlu, halkın seçtiği Cumhurbaşkanı Erdoğan'a "Diktatör" yakıştırması yaptı! Muhliflerini susturup tek başına Kurultay'da boy gösteren Kılıçdaroğlu'na AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, tepki gösterdi. Salonu terk eden Özdağ, "Baktım ki eleştiri dozunu kaçırıyor, benim bunu kabul etmem mümkün değildi ve salonu terk ettim" dedi. Kılıçdaroğlu'nun nefret üslubu iş dünyası ve siyasileri de isyan ettirdi.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun tek aday olarak yarışacağı belirtilerek görüşü sorulan İnce, "Şimdi aday olabilirdik ama demokrasicilik oyununun bir parçası olmak istemedim. Ama iddiamdan vazgeçmiş değilim, iddiamın arkasındayım onu gerçekleştireceğiz hep birlikte" dedi.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, parti olarak seçmene ulaşamadıklarını kabul etti. İl ve ilçe teşkilatlarının çalışmadığını ima eden Kılıçdaroğlu, "Ev ziyaretleri yapacağız. CHP halka ineceğiz ve çok çalışacağız" dedi.