Rusya panikte

Rusya, elinden oyuncağı alınan çocuk gibi, 'gazı keseriz' dedi... Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün Katar'da doğalgaz anlaşmasına imza attı. Türkiye'nin bu hamlesi karşısında panik yaşayan Rusya, 'Görüşmek isterseniz hazırız' mesajı gönderdi...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 03 Aralık 2015 Güncelleme 03 Aralık 2015, 01:50
Rusya panikte

İÇİNDEKİLER

Sınırımızı ihlal eden Rus uçağı, Türk F-16'larımız tarafından düşürüldü... Rusya Devlet Başkanı Putin ve saz arkadaşları, çocuk gibi sızlanmaya başladı. Dünya, 'Türkiye haklı. Sınır ihlali yapıldı' dedi. Daha önce, 'Doğalgazı keseriz', 'Türk öğrencileri göndeririz', 'Türk ürünü kullanmayız' diyerek dünya ölçeğinde karizmasını tamamen çizdiren Rusya, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Katar seferiyle panik yaşadı.

AHLAKİ DEĞER VURGUSU
Türkiye, dünyanın en büyük sıvılaştırılmış doğalgaz (LNG) üreticisi Katar ile sürpriz anlaşmaya imza attı. Ticari ve askeri işbirliğine enerji alanındaki işbirliğini de kattı. Tarihi nitelikteki 15 anlaşmanın imza törenine Cumhurbaşkanı Erdoğan, Katar Emiri Şeyh Tamim Bin Hamad Al Sani ile birlikte katıldı. Aynı dakikalarda Rusya'dan açıklama geldi. Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, yarın Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da yapılacak AGİT Bakanlar Toplantısı'nda Türk mevkidaşı Mevlüt Çavuşoğlu ile görüşmeyi reddetmeyeceğini açıkladı. Çavuşoğlu da, görüşmenin yapılacağını açıkladı. Katar Üniversitesi'nden fahri doktora unvanı alan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya'ya mesaj gönderdi:
Her ülke, her millet hangi güce sahip olursa olsun karşıdaki millete saygılı olmalı, onun onuruyla oynamamalıdır.

TEDBİRLERİMİZİ ALACAĞIZ
Biz, duygusal davranmadık şu ana kadar, bundan sonra da duygusal davranmayacağız.
Uluslararası diplomasi neyi gerektiriyorsa o diplomatik dille hareket edeceğiz.
Rusya'nın, haklı olduğumuzu tüm dünyanın kabul ettiği bir konuda verdiği orantısız tepkileri üzüntüyle takip ediyoruz. Bu tepkilerin devam etmesi durumunda elbette biz de kendi tedbirlerimizi alacağız.
Rusya tarafının da en kısa sürede aklı selime dönerek bu çizgiye geleceğine inanıyorum. Ama şunu burada, sizler huzurunda tüm dünyaya da duyurmak istiyorum. Özellikle DAEŞ'in petrollerini Türkiye'nin satın aldığını söylemek gibi bir iftiranın içerisine girme, böyle bir iftirayı Türkiye'ye atma hakkına kimse sahip değildir. Türkiye, bir terör örgütünden petrol alacak kadar ahlaki değerlerini kaybetmemiştir...

PUTİN ŞİMDİ KÖŞEYE SIKIŞTI
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Katar Emiri Şeyh Tamim bin Hamad El Tani tarafından Katar Emirlik Divanı'nda resmi törenle karşılandıktan sonra kendisiyle ikili görüşmeye geçti. Görüşme öncesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan beraberinde bulunan bakanları Katar Emiri'ne takdim etti. Dünya medyası, Erdoğan'ın Katar ziyaretine geniş yer ayırdı ve Rusya'nın köşeye sıkıştığına dikkat çekti.

Katar Emiri Şeyh Tamim Bin Hamad Al Sani ile bir araya gelen Erdoğan, Katar'ın başkenti Doha'da konakladığı otele gelişinde kısa bir açıklama yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Katar'la vizelerin karşılıklı olarak kaldırıldığını söyledi.