HAYIRlı işler!

7 Haziran'dan sonra her şeye 'Hayır' diyen MHP lideri Devlet Bahçeli, 1 Kasım'da yine hezimete uğradı. 5 gün sonra ortaya çıkan Bahçeli'nin makamındaki yüzlerce dosya gözlerden kaçmadı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 07 Kasım 2015 Güncelleme 07 Kasım 2015, 01:40
HAYIRlı işler!

İÇİNDEKİLER

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 7 Haziran akşamı gazetecilere, "Erken seçim" dedi. Daha sonra AK Parti ile koalisyona 'Hayır' diyen Bahçeli, CHP'li bir koalisyona da aynı cevabı verdi. Hiçbir konuya 'Evet' demeyen Bahçeli'ye 'Mister No' lakabı takıldı. Bahçeli, geçici hükümete de kimseyi vermedi. Seçim hükümetine de 'Hayır' diye direten Bahçeli, Ankara'daki terör saldırısından sonra kendisiyle görüşmek isteyen Başbakan Davutoğlu'na bilinen cevabı verdi: Hayır... Parti içinde birçok kişinin, "Her şeye hayır tavrı, 1 Kasım'da sıkıntılara yol açabilir" diye eleştirisine de ısrarla 'Hayır' diyen Devlet Bahçeli, 1 Kasım'da tam dibe vurdu.

DOSYALAR YIĞILDI
41 milletvekili kaybeden Bahçeli, doğru yolda olduğunu iddia etti ve AK parti'ye oy verenleri suçladı. Seçimden sonra ilk kez makamından bir fotoğrafı paylaşılan Bahçeli'nin masasındaki dosyalar gözlerden kaçmadı. Teşkilatlarda büyük bir kıyıma hazırlanan Bahçeli'nin bu konuda hata yapmamak için ince eleyip sık dokuyacağına dikkat çekildi. Bahçeli'nin Meclis'te ortaya çıkacak '5. parti'nin MHP'den olmaması için azami dikkat göstereceği de iddia edildi. 1 Kasım seçimlerindeki ağır yenilgi nedeniyle son derece gergin olan Bahçeli, kendisiyle görüşmek isteyen birçok partiliyi de kabul etmedi. Dosyaları inceleyerek suçluyu bulmayı umut eden Bahçeli, sosyal medyada trend topic oldu. İşte o yorumlar:

* Sayın Bahçeli, 15 kez seçim kaybettiniz. Gidişinizde 'Hayır' vardır. Gidin artık.
* MHP'nin senden kurtulması için daha kaç seçim kaybedeceğiz.
* Teşkilatlar da seni istemiyor Bahçeli.Kendimden biliyorum. Yeter artık, git.
* Dosyalarla şov yapıyor. Hesap yapıyor, atıyor tutuyor. Bi sus artık Bahçeli.
* Tuğrul Türkeş ne kadar haklıymış. Bahçeli sen bizim liderimiz değilsin.
* Sayende HDP bile bizi geride bıraktı. Hiç mi rahatsız olmuyorsun.
* Artık sus ve AK Parti'yi tebrik et. Hiç bükemediğin eli bir kez olsun tebrik et...
* Sayın Bahçeli, Sinan Oğan, Meral Akşener hatta Tuğrul Türkeş hatalı, siz değilsiniz öyle mi? Sorgu zamanı geldi.
* Türkiye'nin MHP'ye ihtiyacı olduğu bir gerçektir. Ancak MHP'nin size ihtiyacı kalmadığı kesin.