Yüz binler dev miting için Yenikapı'da buluştu

AK Parti 'Büyük İstanbul Mitingi' Yenikapı miting alanında yapılıyor. Yüz binlerce vatandaş yurdun dört bir yanından mitinge katılıyor.

Giriş Tarihi 25 Ekim 2015, 00:00 Güncelleme 25 Ekim 2015, 17:57
Yüz binler dev miting için Yenikapı’da buluştu

İÇİNDEKİLER

Yenikapı miting alanı içinde ve çevresinde geniş güvenlik önlemleri alındı. Alandaki hazırlıklar için vardiyalı olarak toplam 4 bin 300 kişi görev yaptı. 82 metre genişliğinde 15 metre yüksekliğinde bir sahne kuruldu. Özel bir ses düzeni oluşturuldu. 50 metre aralıkla 20 adet ses kulesi kuruldu. Alanın çeşitli yerlerinde 16 adet dev ekranla Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun konuşması katılımcılara yansıtılacak. Miting alanında toplam 7 bin 550 parti görevlisi organizasyon için görev yapacak.







HAZIRLIKLARDAN NOTLAR
Miting alanı içinde ve çevresinde toplam 550 sağlık personeli görev yapacak. Miting alanı çevresinde 56 adet kara ambulansı, 1 adet deniz ambulansı ve bir adet helikopter ambulans hazır bulunacak. 112 adet vinç ve sepetli aracın kullanıldığı miting alanı çevresi bayraklarla donatıldı. Vinçlerin tuttuğu dev pankartlara AK Parti İstanbul milletvekili adaylarının fotoğrafları asıldı.



20 KAMERALI YAYIN
Güvenlik amacıyla alanın çeşitli noktalarında sürekli kayıt yapan kameraların bulunduğu platformlar oluşturuldu. Mitingin canlı yayını için de toplam 20 kameradan oluşan reji kuruldu.



GÜVENLİK ÖNLEMLERİ
Mitinge girişler, 6 ayrı noktadan gerçekletiriliyor.Bu noktalarda 115 adet metal dedektütörlü kapı kuruldu. 10 adet X-Ray cihazıda polislerin kullanımına sunuldu. 220 seyyar tuvaletin kurulduğu miting alanında mescit, abdesthaneler de kuruldu. Miting katılımcılarının ulaşımı için de toplam 7200 otobüs, 140 gemi ve tekne görev yapacak.