Amaçları bölmek

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye için net mesaj verdi: Kuzey Suriye'yi ele geçirmek istiyorlar. Bu bizim için tehdittir, izin vermeyiz. Dertleri Türkiye'yi bölmek ama asla başaramayacaklar

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 25 Ekim 2015 Güncelleme 25 Ekim 2015, 01:57
Amaçları bölmek

İÇİNDEKİLER

Gaziantep'teki Hasan Kalyoncu Üniversitesi Akademik Yıl Açılışı ve Fahri Doktora Tevdi Töreni'ne katılan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, Tel Abyad'da PYD'nin harici nüfusun yüzde 95'i Arap olmasına rağmen bir kanton ilan etme girişimi bulunduğunu hatırlatarak, "Dertleri Kuzey Suriye'yi ele geçirmek. Biz Kuzey Suriye'yi bunların yaptıkları planlamaya asla kurban etmeyeceğiz" dedi. Dünyanın Suriye'de Türkiye'nin tezlerine geldiğini belirten Erdoğan, "Ama dert başka, dert Türkiye'yi bölmek. Başaramadılar, başaramayacaklar. Er ya da geç bizim tezimize gelecekler. Ya da biz adımımızı atmak durumundayız" ifadelerini kullandı. Erdoğan, PYD'nin terör örgütü olduğunu yineleyip, içinde bin 400 PKK mensubu bulunduğunu vurguladı. Erdoğan, Esad-Putin görüşmesiyle ilgili olarak da, "370 bin insanın kanına giren kişiyi kırmızı halı ile karşılamanın devletler arası diplomaside yeri olabilir mi? Maalesef insanlık bunu da gördü" diye konuştu.

OĞLUM BURADA
Erdoğan, Gaziantep'te TÜRGEV'e ait Hatice Hatun Yüksek Tahsil Kız Yurdu'nun açılışını yaptı. Bilal Erdoğan'ın İtalya'ya kaçtığı iddialarına sert cevap verdi: Oğlum burada... Doktorasını bitirene kadar da İtalya'ya gidecek, gelecek.



'CUMHURBAŞKANIMIZ BİZİ CESARETLENDİRDİ'
Cemal Kalyoncu, "Sayın Cumhurbaşkanımız ağabeyimin hayal ettiği tarihte üniversitenin açılması için bizi cesaretlendirdi" dedi.