Hiçbir siyasi hesap olamaz

Merkel ile görüşmesi sonrasında konuşan Başbakan Davutoğlu, 'Aylan gibi 3 yaşındaki bir çocuğun cansız bedeninin sahillere vurmasını engelleyebileceksek, hiçbir siyasi hesap söz konusu olamaz' dedi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 19 Ekim 2015 Güncelleme 19 Ekim 2015, 00:00
Hiçbir siyasi hesap olamaz

İÇİNDEKİLER

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Almanya Başbakanı Angela Merkel ile Suriyeli mülteciler konusundaki görüşmesine ilişkin olarak, "Bu görüşmelerin iki tarafın yaptığı çetin bir müzakere gibi algılanmamasını rica ederim. Bu, ortak bir meseleyle mücadele etme bilinciyle birlikte yürüttüğümüz çaba" dedi.

'TEK CAN ÖNEMLİ'
Davutoğlu
, şöyle devam etti: "Aylan Kurdi gibi 3 yaşındaki bir çocuğun cansız bedeninin sahillere vurmasını engelleyebileceksek, hiçbir siyasi hesap söz konusu edilemez. Konuştuğumuz insanların canları. Sayın Merkel'in bu ziyareti herhangi bir siyasi hesapla yapılan bir ziyaret değildir."

GEREKEN DESTEK VERİLECEK
Almanya Başbakanı Angela Merkel, Başbakan Davutoğlu ile pek çok konuyu ele aldıklarını söyledi. Mültecilerin evlerine dönmelerini istediğini belirten Merkel, "Bizim de üzerimize önemi bir görev düşüyor. İlkesel olarak doğru yolda olduğumuz söyleyebilirim. 4 unsur burada konuşuldu. Vize konusunda. Bu süreci ileri götürmek istiyoruz. Karşılıklı olarak bizim de bir beklentimiz var" dedi. Merkel, AB olarak Türkiye'yi destekleyeceklerini kaydetti.

Dolmabahçe Sarayı'nın bahçesinde yürüyüş yapan Davutoğlu ve Merkel, kendilerini siren çalarak selamlayan yolcu vapurlarına el salladı. Davutoğlu, Merkel'e Boğaz ve tarihi yarımadayla ilgili bilgi verdi.