Oyunları bozalım

Cumhurbaşkanı Erdoğan, KKTC'deki 'Asrın Projesi'nin açılış töreninde net mesajlar verdi: Biz siyasi partilerle, STK'larla, medyasıyla karşılarına tek yürek olarak çıktığımızda, terör örgütleri değil bomba, mantar tabancası atamaz. Haydi oyunları bozalım...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 18 Ekim 2015 Güncelleme 18 Ekim 2015, 00:49
Oyunları bozalım

İÇİNDEKİLER

Kuzey Kıbrıs'a su temin edecek tarihi projenin açılışında devletin zirvesinden teröre karşı birlik, beraberlik ve kardeşlik mesajları yükseldi. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, tüm siyasi partilere ve STK'lara çağrı yaparak, "Gelin teröre karşı birlik olalım, oyunları bozalım" dedi. İşte Erdoğan'ın açıklamaları:

Kazakistan'daki Baykonur fırlatma üssünden TÜRKSAT uydumuzu başarı ile uzaya gönderdik. Bugün de Akdeniz'in altında benzer bir başarının şahitliğini yapmak üzere buradayız.Bu millet, bir olur, iri, diri hep birlikte Türkiye olursa aşamayacağı engel yok.

Kıbrıs'ımızın 50 yıllık içme suyu ve sulama suyu ihtiyacını karşılıyoruz. 1 milyar 600 milyon liraya mal olan proje bir hayalin gerçekleşmesidir.

İşte gerçek millilik, milliyetçilik, yerlilik budur. Lafla olmuyor.

Terörle kimlik siyaseti yapmak suretiyle Allah için bu yatırımlar yapılabilir mi? Caddelere, belediyelerin iş makinelerini kullanarak hendek açanlarla millete hizmet gider mi? Soruyorum sizlere. İşte 1 Kasım bunun değerlendirileceği gündür, bunu hatırlatmak istiyorum. Onun için görevimizin ne denli ağır olduğunu bilmeniz lazım.

Terör meselesini milletimizin gündeminden, ebediyen çıkarmak için gerçekten samimi bir mücadele verdik. İstikbalimize kast edenlerin istismar ettiği sorunların çözümü için, her türlü riski göze alarak cumhuriyet tarihinin en köklü reformlarını, demokratik hamleleri cesaretle hayata geçirdik.

Bu süreçte bizi asıl üzen siyasi partilerimizden terörle mücadelede eklenen dayanışmayı görememektir. "Şu bakan istifa etsin" diyorlar. Her bu tür olaylarda bunu yapmak, ülkeyi yönetilemez hale getirmektir.

Biz siyasi partilerle, sivil toplum kuruluşlarıyla, meslek örgütleriyle, medyasıyla karşılarına tek yürek, tek gövde olarak çıktığımızda inanın bana o terör örgütleri değil bomba, mantar tabancası dahi patlatamazlar.

Yatıyorlar , kalkıyorlar. İşte ana ve yavru muhalefet, kaçak saray. Kaçak saray kadar başınıza taş düşsün. Bu ülkenin Cumhurbaşkanlığı makamının kaçak saray gibi bu tür şeylerle yıpratılabilir mi? Ne diyorlardı? "Biz oraya gitmeyiz." Sonra. "Çağrılırsak geliriz" dediler. Eninde sonunda bunu yapacaksınız, kuzu kuzu geleceksiniz.

MİLLET BİLİYOR
Gelin bu zor günlerinde ülkemize hep birlikte sahip çıkalım. Terörün karşısına hep birlikte dikilelim. Çocuklarımızın karşısına başımız dik çıkmak, onlara güzel bir miras bırakmak için buna mecburuz. Bugün milli ve yerli bir duruş sergileyemeyenler, yarın tarih ve sonraki nesiller önünde başının eğik kalmasını bilmelidir. Acılar ve ölümler üzerinden kendilerine ikbal tesis etmeye çalışanlarla samimi olarak bunları engellemeye çalışanları milletimiz çok iyi biliyor ve hafızasına kaydediyor.

LEFKOŞE GÜLEMEZ
KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı da, Ankara'da yaşanan korkunç terör olayına Türkiye ile beraber ağladıklarını ifade etti. Akıncı "Birkaç gün önce, 'Eğer Ankara ağlıyorsa Lefkoşa gülemez' dedik. Eğer Türkiye yas tutuyorsa KKTC de yas içindedir dedik. Temenni ederim ki o korkunç olaylar bu ülkede yaşanmasın. Gerçek anlamda bir barış suyu konuşuluyor. Projeye yönelik kararlılığı ve sarf ettiği emek nedeniyle Cumhurbaşkanı Erdoğan'a özellikle teşekkür ederim. Erdoğan'ın gösterdiği irade olmasaydı bu konuda bir sonuç alınamazdı" dedi.