Hayali ithalat!

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Kemal Derviş'e vekillik teklif etti. 'Vaktim yok' diyen Derviş'e 2. teklif gecikmedi. Kılıçdaroğlu, 'Dışarıdan bakan olur musun' dedi. Derviş, 'Evet' cevabını verdi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 27 Mart 2015 Güncelleme 27 Mart 2015, 02:28
Hayali ithalat!

İÇİNDEKİLER

2001 krizinde ABD'den Türkiye'ye 'atanan' Kemal Derviş, CHP'nin son umudu oldu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Kemal Derviş, dün CHP Genel Merkezi'nde baş başa görüştü. Kılıçdaroğlu, Derviş'e, "Milletvekilimiz ol. Bu CHP'ye güç katar" dedi. Ancak Kemal Derviş, vekillik teklifine sıcak bakmadı. Çünkü sokakta dolaşmak, halkla bir araya gelmenin Derviş için hiçbir cazip tarafı yoktu. Kılıçdaroğlu, ikinci teklifini yaptı. Kılıçdaroğlu, "O zaman hükümet olduğumuzda dışardan bakan olarak görev al" dedi. Daha önce de aynı şekilde Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı olan Derviş, "İşte şimdi oldu" cevabını verdi. Daha sonra Kemal Kılıçdaroğlu ve Kemal Derviş, gazetecilere açıklama yaptı. Kılıçdaroğlu "Sayın Kemal Derviş'le hem Türkiye'nin, hem dünyanın sorunlarını görüştük. Özellikle ekonomi konusu Sayın Bakanın uzmanlık alanı. Türkiye ekonomisiyle ilgili, dünya ekonomisiyle ilgili gözlemlerini, analizlerini aktardı. Son derece mutluyuz. Kendi düşüncelerini aldım. Önemli katkıları oldu. Bana göre çok verimli bir görüşme. Kendisine yürekten teşekkür ediyorum" dedi. Derviş de net konuştu: 70'li yıllardan buyana sosyal demokratım ve Cumhuriyet Halk Partiliyim. Vatandaşlık hakkım ve sosyal demokrat milletvekili olmam bu seçim yarışına girmem mümkün değil. Zaten Genel Başkan da benden böyle bir şey istemedi. Ama sosyal demokrat boyutu güçlü olan CHP'nin de söz sahibi olduğu bir iktidar kurulursa o zaman tekrar görüşürüz dedik birbirimize ve ondan sonra tabi bir görev söz konusuysa o doğrultuda sosyal demokrasiyi ve Türkiye'yi sosyal demokratik yönden geliştirmek için görev almak benim için her zaman bir büyük mutluluk kaynağı olur.,.

40 MİLYAR DOLAR YOK OLDU
ANAP'lı bir bakan, 2001'de Türkiye'ye gelen Kemal Derviş'le ilgili ilginç bir iddiada bulundu: Yıllarca üç kuruş alabilmek için IMF'nin kapısında bekledim. Adam 40 milyar dolar getirdi. O paralar ne oldu? O para iki devlet bankasının kasasına konulup piyasayı canlandıracağına batık bankalara peşkeş çekildi. Bunları neden dağıttı? Kriter neydi? Bilen yok! 40 milyar dolar gitti! Derviş, 12 gün ortadan kayboldu. O zaman başbakan olan Bülent Ecevit bile nereye gittiğini öğrenemedi.