Doğan görünümlü HDP

Selahattin Demirtaş önce AB Büyükelçileri'yle bir araya geldi. Şimdi de Doğan Medyası'nın isimlerine milletvekilliği teklifi götürmek için harekete geçti...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 02 Şubat 2015 Güncelleme 02 Şubat 2015, 01:14
Doğan görünümlü HDP

İÇİNDEKİLER

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, manevra üstüne manevra yaptı. Önce CHP ile yakın teması olan Doğan Medyası ve Gülen Örgütü'ne ait gazetelerin yazarları ile geçtiğimiz günlerde İstinyePark'ta bir araya geldi. Ardından da Avrupa Birliği ülkelerinin büyükelçileri ile yemekte buluştu. Yemeğe 19 ülke büyükelçi, 8 ülke de büyükelçi vekili düzeyinde katıldı. Demirtaş 2 saat süren yemekte partisinin politikalarıyla ilgili sunum yaptı. Büyükelçiler en çok HDP'nin seçime parti olarak girip girmeyeceğini, yüzde 10 barajını geçememeleri durumunda ne olacağını sordu. Demirtaş "HDP barajı aşacaktır. Bizim için böyle bir sorun yok" yanıtını verdi. İşte Demirtaş'ın barajı aşmak için Doğan Medyası'na dümen kırdığı ortaya çıktı. HDP'nin Diyarbakır'da bazı gazetecileri aday göstereceği iddia edildi.

CHP'NİN ÇATI ADAY SEVGİSİ
Sabah gazetesi yazarı Mahmut Övür, dünkü köşe yazısında şu bilgilere yer verdi. "Henüz netleşmiş bir şey yok ama Diyarbakır'da sürpriz sayılabilecek birkaç gazetecinin adı geçiyor; Hasan Cemal, Baskın Oran, Cüneyt Özdemir ve Şirin Payzın..." TAKVİM'e konuşan Övür, "Bu bilgiyi bana bizzat partililer söyledi" dedi. HDP'de bu gelişme olurken, çatı aday Ekmeleddin İhsanoğlu da sahneye çıktı. Mahmut Övür, Ekmeleddin İhsanoğlu'nun CHP'den aday olacağını yazdı.