Çatlatan ziyaret

Rusya Devlet Başkanı Putin, resmi temaslarda bulunmak üzere 10 bakanı ile Ankara'ya geldi. Yahudi baronları rahatsız eden ziyaret, dünya medyasında '100 milyar dolarlık' sefer olarak algılandı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 02 Aralık 2014 Güncelleme 02 Aralık 2014, 02:10
Çatlatan ziyaret

İÇİNDEKİLER

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, özel uçağı ile saat 13.08'de Ankara'ya geldi. Putin ve beraberindeki heyeti, Esenboğa Havalimanında Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Dışişleri Bakanlığı yetkilileri ile Rusya Büyükelçiliği yetkilileri karşıladı. Ardından Anıtkabir'i ziyaret eden Putin, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na doğru yola çıktı. Putin, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda resmi törenle karşılandı. Putin'i taşıyan araç süvari birliği eşliğinde protokol yolundan Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na giriş yaptı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Lideri Putin'i Cumhurbaşkanlığı Sarayı girişinde karşıladı. 2 ülke ulusal marşının okunmasının ardından Putin, Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı'nı "merhaba asker" diyerek selamladı.

YAHUDİ BARONLAR TEPKİLİ

Karşılama töreninin ardından Erdoğan ve Putin, baş başa görüşme gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Putin'in karşılıklı olarak 'tarihi öneme sahip' diye nitelendirilen 100 milyar dolarlık teknik engelleri kaldıracak 5 maddelik bir anlaşmaya imza attığı belirtildi. İşte bu ziyaretin en önemli kısmını oluşturan anlaşma, ABD ve Avrupa'da rahatsızlığa neden oldu. Yahudi baronlar, medyalarıyla ziyareti eleştirdi. Rusya'nın Türkiye ile işbirliği yapması halinde çok güçleneceğini belirten uzmanlar, 'uluslararası piyon' Yahudi medyasının da harekete geçmesinin doğal olduğuna dikkat çekti. İşte dış basının yorumları: New York Times (ABD): Rus lider Vladimir Putin, Türkiye'ye yeni ufuklar için gitti. Hem Erdoğan hem de Putin birçok konuda birbirine benziyor. Ancak Suriye konusunda ortak nokta çok zor. Washington Post (ABD): Putin, Türkiye'de yakın dostu Erdoğan'la çok önemli pazarlıklar yapacak. Ancak her iki lider de ABD ve AB ülkelerini yok saymamalı. 100 milyar dolarlık anlaşma, her iki ülke için de çok önemli. Focus (Almanya): Çar Sultan ile buluşuyor. İki ülkenin bazı konularda anlaşması mümkün görünmüyor. BBC (İngiltere): Değerli yalnızlık zirvesi dün Türkiye'de başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Devlet Başkanı Putin için çok önemli bir süreç başlayacak mı bilinmiyor? The Economist (İngiltere): Türkiye ziyareti yeni bir yol anlayışının ilk adımı gibi görünüyor. Ancak Putin liderliğideki Rusya'nın iki yıl içinde iflas edecek.

Erdoğan ve Putin ortak basın toplantısı düzenledi

HAVADA KIYAK!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Türkiye'ye ziyareti, 3 yıl önce ilk başvurusu yapılan Akkuyu Nükleer Santrali'nde de önemli bir gelişme sağladı. Putin'in Türkiye ziyaretinin başlamasına 1 saat kala açıklama yapan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Akkuyu için hazırlanan Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) raporunun onaylandığını duyurdu. Mersin Akkuyu'ya yapılacak nükleer santrale artık kazma vurulmasının önünde hiçbir engel kalmadı.. Putin'in Ankara ziyaretinin başlamasına dakikalar kala, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın duyurusu ile yaklaşık 20 milyar dolarlık nükleer santral projesi için yapılan ÇED onayı başvurusunun pozitif şekilde onaylanması, Rusya'da da son derece mutlu karşılandı.

Erdoğan'dan Putin'e Esad düzeltmesi

ANITKABİR'DE 45 DAKİKA

Türkiye- Rusya Üst Düzey İşbirliği Konseyi 5. Toplantısı, 2 saat sürdü
. Toplantıya, Türkiye tarafından Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci Enerji Bakanı Taner Yıldız, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan katıldı. Erdoğan ve Putin, toplantının ardından mutabık kalınan konulardaki anlaşmaları imzaladı, ortak basın toplantısı düzenledi.

Doğalgaza indirim geliyor!

DOĞALGAZDA YÜZDE 6 İNDİRİM

Ortak basın toplantısında Putin, Türkiye'ye 1 Ocak itibariyle doğalgaz fiyatlarında yüzde 6 indirim yapacaklarını, bu oranın daha sonra artabileceğini söyledi. Ticaret hacmini 100 milyar dolara çıkaracak anlaşmaların yapıldığını belirtti. Erdoğan, "Suriye'de insanlar öldürülüyor. Esad'ı yok farz etmeliyiz" dedi. İki lider, Suriye sorunun çözümü için ortak çalışma konusunda mutabakata vardıklarını belirtti.

Ahmet TOPAL