Cumhurbaşkanlığı vizyon belgesi (3)

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 10 Temmuz 2014 Güncelleme 10 Temmuz 2014, 00:40
Cumhurbaşkanlığı vizyon belgesi 3

İÇİNDEKİLER

Tayyip Erdoğan'ın direksiyonda olacağı Çankaya stratejisinin detaylarını anlatmayı sürdürüyoruz. 11 Temmuz'da İstanbul'da açıklanacak olan Cumhurbaşkanlığı vizyon belgesinde, Erdoğan'lı Yeni Türkiye'nin yönetim anlayışında Yarı Başkanlık modeli ve ülkemizin kazanacağı ivmelerin şifreleri yer alacak. Şifre şöyle:
2015 Haziran'ına kadar Yarı Başkanlık (FİİLİ BAŞKANLIK) ve 'Yeni Anayasa' sloganlı 2015 Genel Seçimleri sonrasında halkın yüksek desteği sürdüğü takdirde ANAYASAL BAŞKANLIK modeline geçiş...
2015 yılı Haziran ayına kadar uygulanacak FİİLİ BAŞKANLIK sistemi şöyle olacak: Son anketlere göre birinci turda en az yüzde 58 oy alacağı, ikinci tura kalırsa yüzde 65'lere çıkacağı hesaplanan Tayyip Erdoğan, yeni Cumhur/Reis'i olarak halktan aldığı bu yeni meşruiyet kaynağını hükümete başkanlık etmek, dolaylı olarak partiyi ve kabineyi yönlendirmek ve yönetmek için kullanacaktır. .

Davutoğlu-Yıldırım

Bu bağlamda Erdoğan'lı Çankaya'nın büyük siyasi, iktisadi ve sosyal projelerinin de takipçisi, yönlendiricisi olacağını görmeliyiz.
Nitekim Erdoğan'ın Çankaya'ya çıkmadan önce, Fethullah Gülen'in emniyet-yargı cuntasının inlerine girme faaliyetlerinin, hukuki kuşatmasının ve barış sürecinin Çankaya'dan da yakın takipçisi olacağını vurgulaması dikkatlerden kaçmamalıdır.
Erdoğan'lı Çankaya'nın Demir-ipek yolu, Marmaray geçişleri, Yavuz Sultan Selim Köprüsü, isminin Mevlana olacağı söylenen 3.
Havalimanı, Kanal İstanbul, Petrol/gaz boru hatları, GAP (Güney Anadolu), DAP (Doğu Anadolu), KOP (Konya ovası)
gibi dev yatırımlarının takipçisi olacağını şimdiden düşünmeliyiz.
Aktif ve dinamik bir siyasetçi olarak Erdoğan'ın, mevcut Cumhurbaşkanı yetkilerini eksiksiz kullanması da, "Fiili Başkanlığa" imkan vermektedir. Bu noktada, liderini Çankaya'ya çıkaran AK Parti ve yeni Başbakan'ın, bu süreçten rahatsız olmanın ötesinde çok memnun olması söz konusudur. Şöyle düşünelim. Yeni Başbakan Ahmet Davutoğlu veya Binali Yıldırım olsa, aktif Cumhurbaşkanı olarak hareket eden Tayyip Erdoğan'dan ancak ve ancak memnun olur. Burada önemli olan, Türkiye'ye hizmettir.

Anayasal başkanlık

100 yıl öncenin dünya koşulları değişirken, 20'inci yüzyılın paradigmaları tarih olurken Yeni Türkiye'nin 21'inci yüzyılın koşullarına göre yeniden teşkilatlanması kaçınılmazdır. 2023'te dünyanın 10'uncu ekonomisi olacak Türkiye'nin yumuşak güç-bölgesel güç özelliğini sürdürebilmesi için, aktif bir yönetim anlayışına ihtiyacı çok fazladır.
Bunu da sağlayacak ruh ve felsefe, Erdoğan'lı Çankaya'nın kurmaya çalışacağı yeni yönetim sisteminden geçmektedir.
2015 Haziran ayına kadar "Fiili Başkanlık" (Yarı Başkanlık) uygulamasını aziz milletimizde yakın takip edecek, Türkiye'nin büyümesini, sıçramasını, aktifliğini gördükçe memnun olacaktır.
2015 Haziran ayında 'Yeni anayasa' nefesli genel seçimlerde AK Parti'nin alacağı oylar, sadece iktidarın değil 10 Ağustos'ta Çankaya'ya çıkmış olan Erdoğan'ın da kaderini belirleyecektir.

SONUÇ: Aziz milletimiz, 10 Ağustos'ta, Türkiye'nin yeni küresel vizyonunu "CUMHUR/BAŞKANI TAYYİP ERDOĞAN"LA bütünleştirmeye kararlı olduğunu gösterecek. Ve 21'inci yüzyılın TÜRKİYE İMPARATORLUĞU'NU kurma kararını dünyaya ilan edecektir.

YARIN:
1453-FATİH'İN OSMANLI'YI DÜNYA DEVLETİ YAPMASI. 2053-TÜRKİYE BİRLEŞİK DEVLETLERİ...