Kader komisyonu

4 eski bakanla ilgili komisyon süreci start alacak. Zafer Çağlayan, Muammer Güler, Egemen Bağış ve Erdoğan Bayraktar, savcılık makamı gibi çalışacak Soruşturma Komisyonu'nda 2 ay boyunca kendilerini savunacak...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 07 Mayıs 2014 Güncelleme 07 Mayıs 2014, 00:20
Kader komisyonu

İÇİNDEKİLER

TBMM Genel Kurulu'nda, önceki gün 17 saatlik maraton yaşandı... 4 eski bakan Zafer Çağlayan, Muammer Güler, Egemen Bağış ve Erdoğan Bayraktar'la ilgili soruşturma komisyonu kararı çıkmasının ardından yeni bir süreç başladı. 15 kişiden oluşacak komisyonda partilerin Meclis'teki sandalye sayısına göre temsil edileceği açıklandı. Buna göre komisyonda AK Parti'den 9, CHP'den 4, MHP ve BDP'den 1'er milletvekilinin komisyonda görev yapacağı ifade edildi. İlgili bakanların savunmasını alacak olan komisyonun görev süresinin 2 ay olacağına dikkat çekildi.

İDDİANAME GİBİ OLACAK
Talep halinde bu süre bir kez 2 ay olarak uzatılabileceğini belirten yetkililer, "Komisyon, bu süre sonunda yazacağı raporu Meclis Başkanlığı'na sunacak. Raporun oylaması Genel Kurul'da gizli oylama ile yapılacak. Raporla ilgili 276 vekil evet derse eski bakanlar Yüce Divan'da yargılanacak. Yargılamayı Yüce Divan sıfatıyla Anayasa Mahkemesi yapacak. Soruşturma Komisyonunu raporu ise iddianame yerine geçecek" dedi.

VEKİLLER BİRBİRİNE GİRDİ
Komisyon öncesi Meclis'te zaman zaman gergin anlar yaşandı. Zafer Çağlayan kürsüye çıkarak konuşmasına başladı. Çağlayan konuşmasını yaptığı sırada CHP'li Tufan Köse ayağa kalkarak Çağlayan'ın fotoğrafını cep telefonu ile çekti. Bakan Çağlayan buna tepki göstererek Tufan Köse'nin üstüne yürümek istedi. Bu sırada CHP'li vekillerle AK Partili Milletvekilleri birbirine girdi.

'Dakika1, gol 1' modeli
Meclis'teki 4 bakan hakkında yapılan fezleke görüşmesi gergin başladı. Altan Tan, Akşener'i kızdırdı. Oturuma ara vermek zorunda kalan Akşener, "Yapmayın zaten zor bir gün geçireceğiz. Başlangıçta dakka bir gol bir modeline geçmeyelim. Verdi cevabını. Üstüne de ekstra 1 dakika konuştu yapmayın! Ordan konuşun! Ben sizi ikiletmedim. Birleşime 15 dakika ara veriyorum" dedi. Akşener'in oturumdaki net tavırları, AK Parti, CHP ve MHP'li milletvekillerinin de takdirini topladı.

Eda IŞIK