Soruşturma açın gerekeni yapalım

ABD Ankara Büyükelçisi Ricciardone'den Fethullah Gülen'e kötü haber: Türk hükümeti, Cemaatin kendilerini devirmeye yönelik hamlesinden rahatsızlık duymakta haklı. Ancak soruşturma açılmamış birini yaka paça ABD'den atamayız

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 15 Nisan 2014 Güncelleme 15 Nisan 2014, 01:30
Soruşturma açın gerekeni yapalım

İÇİNDEKİLER

Francis Ricciardorne'nin AK Parti Genel Merkezi'ne dün gerçekleştirdiği ziyaretten sürpriz mesajlar çıktı. ABD Büyükelçisi, Türk hükümetinin cemaatin kendilerini devirmeye yönelik başta montaj ses kasetlerinden duyduğu rahatsızlıkta haklı olduğunu söyledi. AK Parti Genel Merkezi'nde Genel Başkan Yardımcıları Mehmet Ali Şahin ve Yasin Aktay ile bir araya gelen Riccardone, AK Parti'yi 30 Mart'ta kazandığı zaferden dolayı tebrik etti.

ERDOĞAN TEPKİ GÖSTERMİŞTİ
Ricciardone, kullandığı "Bir İmparatorluğun çöküşünü izliyoruz" yönündeki açıklamaları ve twitter'ın kapatılmasına yönelik eleştirilerine ilişkin olarak, "Sözlerim cımbızlanmış. Türkiye'nin içişlerine karışmamız söz konusu değil. Aksine Erdoğan'ı ve liderliğini takdir ediyoruz" ifadelerini kullandı. Görüşmede paralel yapı da gündeme geldi.

HENÜZ RESMİ TALEP YOK
Ricciardone, Fethullah Gülen örgütünün gerçekleştirdiği ve servis ettiği montaj ses kayıtları ve en son Dışişleri'ndeki gizli görüşmenin kaydedilerek servis yapılması konusunda ABD'nin de rahatsız olduğunu dile getirdi. Gülen cemaatinin faaliyetlerinden dolayı rahatsızlık duymasında Türk hükümetinin haklı olduğunu söyledi ve ekledi: ABD ile Türkiye arasında suçlular konusunda anlaşmalar var. Gereğini yapacağımızdan kuşkunuz olmasın. Gülen hakkında resmi talep yok. Henüz hakkında soruşturma açılmamış birini yaka paça
dışarı atamayız...

Kurabiye ve su verildi...
Ricciardone'ye kurabiye ve su servis edildi. Bu arada ABD Büyükelçisi basın mensupların sorularına Türkçe cevap verirken, Gülen konusunda İngilizce konuştu.