S'on uyarı

Mustafa Sarıgül, CHP'ye dönerken partinin 10 ağır topunun karşı çıktığı öğrenildi. Özellikle Genel Başkan Yardımcıları Umut Oran, Faik Öztrak ve Haluk Koç'un, oylama sırasında Sarıgül'e çok sert tepki gösterdikleri iddialar arasında...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 05 Kasım 2013 Güncelleme 05 Kasım 2013, 03:10
S’on uyarı

İÇİNDEKİLER

CHP Parti Meclisi'nde yapılan oylamada 44 üyenin oyunu alarak yeniden partiye dönüş yapan Sarıgül'le ilgili oylama, partinin yetkili organı MYK'daki görüş farklılıklarını da su yüzüne çıkardı. PM'den bir gün önce toplanan MYK'da Sarıgül'e yönelik tepkilerini yüksek sesle dile getirmemeyi tercih eden MYK üyelerinden bir bölümünün PM'deki gizli oylamada 'hayır' oyu kullandığı öğrenildi. Genel Sekreter Bihlun Tamaylıgil, Genel Başkan Yardımcıları Umut Oran, Faik Öztrak ve Haluk Koç, İlhan Cihaner, Oğuz Oyan, Benan Baykal, Gökçe Pişkin, Ekrem Kerem Oktay ve Seyhan Erdoğdu'nun ret oyu kullandıkları ortaya çıktı. Gökhan Günaydın ve Şafak Pavey'in ise boş oy kullanmayı tercih ettiği belirtildi. Kulislerde ise CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yerel seçimler öncesinde MYK'da değişikliğe gideceği de iddia edildi.

MYK'YA OPERASYON
Uzun süredir Gülseren Onanç'tan boşalan genel başkan yardımcılığı ile bir süre önce görevinden istifa eden Emrehan Halıcı'nın yerine atama yapmayan Kılıçdaroğlu'nun Aralık ayı başlarında MYK'da revizyon yapacağı dile getirildi. Kılıçdaroğlu'nun MYK'daki Sarıgül'e 'hayır' cephesindeki bazı isimlerin görevini değiştirebileceği ya da tümüyle görevden alarak yerine yeni isimleri getirebileceği de iddialar arasında.

BİSMİLLAH'LA YOLA ÇIKIYORUZ
CHP'ye dönen Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, dün İstanbul'da bir basın toplantısı düzenledi. Sarıgül, "Birlikten sevgiyle geleceğe yol almanın 'Bismillah' diyerek başlanmasıdır. CHP'nin İstanbul'da başlayacak iktidar yolculuğunda bugün yepyeni bir sayfa açılmıştır. Gün birlik olma günüdür" diye konuştu.



Evrin GÜVENDİK