Kurtulmuş, BM'yi eleştirdi

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Birleşmiş Milletler'i (BM), artık dünyada savaşların neredeyse altyapısını oluşturan bir kuruluş haline gelmekle eleştirdi.

Giriş Tarihi 26 Eylül 2013, 00:00 Güncelleme 26 Eylül 2013, 19:48
Kurtulmuş, BM’yi eleştirdi

İÇİNDEKİLER

Numan Kurtulmuş, çeşitli temaslarda bulunmak Amasya'ya geldi. Belediye Başkanı Cafer Özdemir'i ziyaretinde konuşan Kurtulmuş, "Dünyanın en önemli kuruluşları arasında gelen Birleşmiş Milletler (BM) bu günkü yapısı ile, bu günkü anlayışı ile, bu günkü sahip olmuş olduğu sistemi ile dünyada barışı koruyan bir kuruluş olmaktan çoktan uzaklaşmıştır. Birleşmiş Milletler artık dünyada savaşların neredeyse altyapısını oluşturan bir kuruluş haline dönmüştür. Birleşmiş Milletler'deki 5 tane güvenlik konseyi üyesinden birisini arkasına alan, yani bir dayıya sahip olan dünya sisteminin içerisinde istediği her türlü melaneti işlemekte, istediği her türlü zulmü yapmakta, her türlü insan hakları ihlallerini yapmaktadır." dedi.

Kurtulmuş, BM'nin yapısı ile ilgili şunları söyledi: "Bugünkü dünya sistemi ikinci dünya dengelerinde kurulmuş olan dünya sistemidir. Silahların ucunda gerçekleşmiş olan dünya dengesidir. Dünyanın en önemli kuruluşları arasında gelen Birleşmiş Milletler (BM) bu günkü yapısı ile bu günkü anlayışı ile bu günkü sahip olmuş olduğu sistemi ile dünyada barışı koruyan bir kuruluş olmaktan çoktan uzaklaşmıştır. Birleşmiş Milletler artık dünyada savaşların neredeyse alt yapısını oluşturan bir kuruluş haline dönmüştür. Birleşmiş Milletler'deki 5 tane güvenlik konseyi üyesinden birisini arkasına alan, yani bir dayıya sahip olan dünya sisteminin içerisinde istediği her türlü melaneti işlemekte, istediği her türlü zulmü yapmakta, her türlü insan hakları ihlallerini yapmaktadır. Çünkü biliyor ki ne yaparsa yapsın arkasında kendisini koruyacak bir dayısı varsa Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde kendisine hiçbir şey olmayacaktır. Birleşmiş Milletler'de 5 ülkenin istediğini yaptığı diğer 195 ülkenin ise hiçbir esamesinin okunmadığı bir dünya sistemini daha fazla sürdüremeyiz. Bunun değişmesi lazım.