Bölünme yok

Cumhurbaşkanı Gül, ABD'de dünyanın önde gelen medya gruplarına röportaj verdi ve net açıklamalar yaptı: Gezi olayları Türkiye'yi bölmedi. Ekonomimiz de, bankalar da çok güçlü.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 26 Eylül 2013 Güncelleme 26 Eylül 2013, 00:50
Bölünme yok

İÇİNDEKİLER

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, CNN İnternational'dan Fared Zekeria ve Foreign Affairs'ten Jonathan Tepperman'ı röportaj verdi. Her iki röportaj da da Gül'e Gezi protestoları bir kez daha soruldu. Gül, Foreign Affairs'in Yazıişleri Müdürü Jonathan Tepperman'ın, protestoların Türkiye'deki bölünmeye işaret ettiği yorumu üzerine, "Türkiye'nin ikiye bölünmüş olduğu fikrine asla katılmıyorum. On binlerce kişinin katıldığı gösteriler düzenlenmedi ki... Belki bir gece 100 kişi Beyoğlu'nda, buranın Beşinci Caddesi gibi düşünün, bir yerde toplanıp lastik yakmıştır" dedi. Tepperman'ın "Ancak protestolar devam ediyor ve başka şehirlere de yayıldı" demesi karşısında da Gül net açıklamalar yaptı: Radikal örgütler bu protestoları mesajlarını iletmek için kullandı. Birçok şehirde yaşanıyor, ancak kitlelerin katılımıyla değil. Elbette radikal grupların da protesto düzenleme hakkı var. Ancak kimse kamu düzenini bozmamalı.

AVRUPA'DA GÖREMEZSİNİZ
5. Cadde'de lastik yakıldığında New York Polisi nasıl tepki verirse, Türkiye'de de aynı olmuştur. Gül, Türkiye'nin ekonomisinin yavaşladığı sorusuna da, "Ekonomi güvenilir bir zeminde büyümeye devam ediyor. Büyüme oranı geçtiğimiz yıllara göre düşük ancak diğer ülkelere kıyasla Türkiye'nin büyüme oranları hala çok iyi. Son çeyrekte Türkiye yüzde 4,4 büyüdü, bunu başka bir Avrupa ülkesinde göremezsiniz. Bankalar çok güçlü. Dolayısıyla geleceğe baktığımda bir sorun öngörmüyorum" diye yanıt

OBAMA İLE 10 DAKİKA
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, New York'ta yapılan BM Genel Kurulu'ndan sonra yemekte ABD Başkanı Barack Obama ile bir araya geldi. Obama'nın son derece sıcak karşıladığı Cumhurbaşkanı Gül'le 10 dakika görüştü. Ancak görüşmenin detaylarıyla ilgili hiçbir açıklama yapılmadı.