Başbakan tarih verdi

Başbakan Erdoğan, demokratikleşme paketini 30 Eylül'de açıklayacağını belirtti ve ekledi: Özgürlükleri genişlettik. Türkiye ağır yüklerinden kurtulacak...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 22 Eylül 2013 Güncelleme 22 Eylül 2013, 11:34
Başbakan tarih verdi

İÇİNDEKİLER

Başbakan Tayyip Erdoğan, birçok açılış gerçekleştirdiği Malatya'da halka seslendi. İşte Erdoğan'ın açıklamaları:

* Demokratikleşme paketini 30 Eylül'de açıklayacağız. Demokratikleşme konusunda bizim çekincemiz yok. Kurulduğumuz andan bu yana yasakların karşısında olduk. Daima özgürlükleri genişlettik. Bu paket kimi alanlarda yasal düzenleme, kimi alanlarda yönetmelik değişikliği gerektiriyor. Paket açıklandığından itibaren belli konular Meclis'e gelecek ve nihayete erecek. Biz üzümü yiyelim diyoruz. Bağcıyla işimiz yok.

* 76 milyonu ilgilendiren düzenlemelerle inşallah Türkiye ağırlıklarından kurtulacak.

* 11 yıl boyunca bizlere siz istikamet çizdiniz. Bundan sonra da sadece siz istikamet çizeceksiniz. Bize sermaye veya medya amirelleri asla ve asla istikamet çizemez. Biz, Hakk'a ve halka talip olmuşuz.

* Ankara'da emniyete saldırı düzenlendi. AK Parti binasına da aynı terör örgütü ve aynı eli kanlı kişi saldırdı. Hamdolsun roketler duvarlara isabet etti ve yaralanan olmadı. İşte CHP bu örgütle kol kola. Milletvekili eline taş alır mı? CHP sandıktan umudunu kesti. Eylemlerde umut arıyorlar.

BÖYLE BİR İFADE KULLANILIR MI!
* Biz Malatya için eser üretmeye devam edeceğiz. Nüfusun 750 bini geçmesi durumunda Malatya'nın da büyükşehir olacağını ifade etmiştim. Malatya 750 bini aştı ve Büyükşehir oldu.

* CHP Genel Başkanı barış kavramını birden bire hatırladı. Suriye'de çocuklar katledilirken katliam lafını, barışı ağzına almıyordu. Reyhanlı katillerini kendilerine rehber edinenlerden barış hasıl olmaz. CHP'nin Genel Başkanı çıkmış, helikopter düşürüldü, 'Başbakan gaz alıyor' diyor. Bu ifade kullanılır mı? Sınırlarımızı 2 KM geçeceksin ve geçtiğin halde uyarılar alacaksın, ihlali devam ettireceksin.