Hayati Yazıcı: Terör belasından kurtulacağız

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, "Milletimizin hassasiyetlerini hiçbir zaman göz ardı etmeden, 'tek devlet, tek vatan, tek bayrak' diye çizdiğimiz kırmızı çizgilerden ödün vermedik, her zaman bu hassasiyeti canlı tutarak, Türkiye'yi terör belasından arındırmaya çalışıyoruz" dedi.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 18 Mayıs 2013 Güncelleme 18 Mayıs 2013, 19:35
Hayati Yazıcı: Terör belasından kurtulacağız

İÇİNDEKİLER

Yazıcı, partisinin il başkanlığını ziyaretinde yaptığı konuşmada, AK Parti iktidarının her alanda Türkiye'yi ileriye taşıdığını söyledi.

Türkiye'nin en büyük projesinin "Milli Birlik ve Beraberlik Projesi" olduğunu ifade eden Yazıcı, şunları kaydetti: "Dünyada bunun örnekleri var. Nasıl mücadele edilmiş, terör nasıl sonlandırılmış, terörist unsurların faaliyetleri nasıl durdurulmuş, ülke terörden nasıl arındırılmış, bunun örnekleri var. Milletimizin hassasiyetlerini hiçbir zaman göz ardı etmeden, 'tek devlet, tek vatan, tek bayrak' diye çizdiğimiz kırmızı çizgilerden ödün vermedik, her zaman bu hassasiyeti canlı tutarak, Türkiye'yi terör belasından arındırmaya çalışıyoruz. Böyle bir duruşumuz var. Bu son derece önemli. Kafanızı çelmeye, kafanızı karıştırmaya çalışanlar olabilir, olacaktır da. Hiçbir zaman o söylemlere takılıp kalmayın. Kafanızı karıştıracak söylemler, büyük hedefe ulaşmada göstereceğiniz irade açısından sizi hayal kırıklığına uğratmasın. Biz büyük hedefi olan bir ülkeyiz. O hedef, terörden arınmış bir Türkiye'dir."

"TERÖRDEN ARINAN TÜRKİYE ATAK YAPAR"
Devletin en büyük görevinin, vatandaşının yaşam hakkını koruması olduğunun altını çizen Yazıcı, "Bütün her şey yaşama hakkı üzerine kuruludur. İşte hükümetimiz de vatandaşımıza terörden arınmış bir Türkiye'yi getiriyor. Bununla bağlantılı nasıl girdi, nasıl çıktı... Nereden giderse gitsin. Gitsin. Orada da kolluk güçlerinin amacını, görevini iki kategoriye ayırmak lazım. Kolluk kuvvetlerinin görevi, suç işleyeni yakalar ve önler yani suç işlemeyi önler. Öldürme suçunu önlemek üzere oradadır. Onların çıkışına müdahale etmemek önleyici görevdir" dedi.

Terörden arınan Türkiye'nin atak yapacağını ifade eden Yazıcı, şöyle devam etti: "Terörden arınmış bir Türkiye'nin nasıl bir atak yapacağını göreceğiz. Elbette ki ekonomimizin büyüklüğünü kıyaslıyoruz. Ülkelerin büyüklüğü ekonomik performansıyla belli olur. İşte 2002 yılında bizim ihracatımız 36 milyar dolardı, 2012'de 152 milyar dolara erişti. İşte hedefimiz, bunu 2023'te 500 milyar dolara çıkarmaktır. Tabii ki ekonominin unsurları, bunlar sermeye olarak belirlenir, yatırım araçları vesaire... Ama Türkiye'nin en büyük sermayesi, en büyük hazinesi kardeşliktir, kardeşlik... Asıl olan budur. Bu kardeşlik, Hazreti Adem'den gelir, Hazreti Havva'dan gelir. Elbette ki insanlığın var olduğu o günden bu yana kendi ellerinde olmaksızın etnik mensubiyetler oldu. Bir vakadır, gerçektir. Etnik farklılık hiçbir zaman üstünlük aracı değildir, aşağılama aracı da değildir. Türkiye'de yaşayan hangi etnisitede olursak olalım kümelerin bütününün adı Türk milletidir. Millet bir ırkın tanımı değil, biz böyle bakıyor, böyle görüyoruz."

Yazıcı, Edirne'deki temaslarını tamamladıktan sonra İstanbul'a hareket etti.